Jaarlijkse factuur BE-STS-01

Home Forums Varia – Wetgeving Jaarlijkse factuur BE-STS-01

Weergave van 6 geneste reacties
 • Auteur
  Berichten
  • #7305
   Kris
   Bijdrager

   Krijg vandaag deze mail:

   Beste drone community,

   Wij herinneren u eraan dat, overeenkomstig Verordening (EU) 2019/947, de geldigheidsduur van een exploitatieverklaring voor een standaardscenario twee jaar is.

   U hebt onlangs een factuur ontvangen of zal die binnenkort ontvangen op de verjaardag van uw aangifte voor een exploitatieverklaring van een standaardscenario, voor de betaling van het tweede jaar zoals vermeld in artikel 23 van het Koninklijk Besluit van 08/11/2020. Het bedrag van deze dienst wordt geïndexeerd (actueel 217,00 EURO) zoals bepaald in artikel 18 van het koninklijk besluit van 14.02.2001 tot vaststelling van de vergoedingen waaraan het gebruik van openbare diensten betreffende de luchtvaart is onderworpen.

   Het team UAS wenst u een aangename en veilige vlucht.

   Ik dacht dat er geen kosten waren om een drone te registreren? Het zou wel erg duur zijn om 217 euro per jaar te betalen om met een Mini 2 (en mini 3) te vliegen.

   Iemand een idee als dit klopt?

  • #7307
   Lars Van Dijk
   Bijdrager

   Ook plots aangekregen en kwam hier zoeken naar nog slachtoffers.

   Ik heb nog nooit gehoord van een kost verbonden aan het registreren van je drone. Lijkt me dat ze het verkeerdelijk hebben verzonden.
   Het lijkt me ook niet echt rechtsgeldig om ineens met een kost te komen.

   Ik heb overigens geen factuur ontvangen…

  • #7313
   Lars Van Dijk
   Bijdrager
  • #7314
   Steven
   Sleutelbeheerder

   Hoi allemaal,

   Geen paniek, hoe erg weer dat er fouten gebeuren daar bij de overheid šŸ™‚ De uitleg: https://www.fdr1.be/kreeg-jij-ook-een-mail-jaarlijkse-factuur-be-sts-01-om-217-euro-te-betalen/

   Steven

  • #7316
   Kris
   Bijdrager

   Oef, was er ook van overtuigd dat er geen kosten waren maar met de overheid weet je maar nooit!

  • #7325
   Bjorn Gaereminck
   Bijdrager

   Hallo iedereen,

   ik heb deze avond ook de bewuste mail ontvangen.

   Toen ik op de website https://es.mobilit.fgov.be/drones/home keek waar mijn registratie stond (was al een tijdje geleden dat ik daar na gaan zien was) zag ik mijn registratie (certificaat van exploitant) maar bij het klikken op nieuwe registratie kwam de volgende boodschap:

   OPGELET!
   U staat op het punt een exploitatieverklaring in te dienen. Deze hebt u nodig als u vluchten in de SPECIFIC categorie wenst uit te
   voeren in het kader van een Standaard Scenario. Ze is niet nodig als u enkel in de OPEN categorie wenst te vliegen. Ook drones
   registreren is niet nodig.

   Een exploitatieverklaring kost 217 euro (index 2022)

   Dat was destijds ook de enige manier om u te registreren en om een operatornummer te bekomen…

  • #7348
   Kris
   Bijdrager

   En hier is de rechtzetting!

   Beste drone community,

   We maakten een fout tijdens het versturen van de nieuwsbrief over de betaling van de tweede termijn tijdens de looptijd van het Belgisch standaardscenario.

   De boodschap was enkel bestemd voor droneoperatoren die vliegen in de categorie Specifiek, die in 2021 een exploitatieverklaring voor het nationaal standaardscenario BE-STS-01 indienden, zoals beschreven in artikel 23 van het koninklijk besluit van 08 november 2020.

   De nieuwsbrief heeft geen betrekking op dronevluchten in de categorie Open, of op de registratie als operator. Deze blijven gratis.

   Wij bieden onze excuses aan voor de eventuele verwarring of onrust.

   Het team UAS wenst u een aangename en veilige vlucht.

Weergave van 6 geneste reacties
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.