Max payload detected / “Max 50m ver en 30m hoog”

Home Forums DJI Mavic Mini Max payload detected / “Max 50m ver en 30m hoog”

Weergave van 8 geneste reacties
 • Auteur
  Berichten
  • #3328
   Wim
   Bijdrager

   Gisteren ochtend gaan vliegen met mijn mavic mini. Tijdens het gebruik van mijn eerste batterij was alles normaal. Nadat ik de tweede batterij had ingebracht, vloog de mini nog slechts 50m ver, en kreeg ik de meldingen “payload detected” en “propguards detected” zonder dat er iets aan de mini was toegevoegd. Weet iemand wat het probleem is en hoe ik het kan oplossen. Ik vloog zonder propguards
   Alvast bedankt.

  • #3329
   Steven
   Sleutelbeheerder

   Hoi Wim,

   Kijk eens in de instellingen. Daar kan je de “payload” aan of uit zetten. Je vindt het onder Settings > Safety > Advanced Safety Settings > Payload Mode in de DJI Fly app.

  • #3455
   Wim
   Bijdrager

   Gisteren nog eens gaan vliegen met mijn mini, soms, niet altijd krijg ik bij het verbinding maken kort de melding “sensor error” op mijn scherm, en dan vliegt de mini Max 50 m ver, net alsof payload is ingeschakeld, maar dat is niet het geval.
   Ik gebruik voor het vliegen een iPhone 6 maar zonder simkaart. Om de Maps en “find my mini” te kunnen gebruiken, verbind ik de iPhone met de mobile hotspot van mijn andere telefoon (Samsung J6+). Is het mogelijk dat deze verbinding de sensor error veroorzaakt ?
   Mijn Samsung kan ik niet gebruiken omdat hij de DJI fly app niet kan laden.

   Alvast bedankt voor jullie bedenkingen

  • #3758
   Steven
   Sleutelbeheerder

   Hoi Wim, zelf nog wat eens testen uitgevoerd en zelf ook er last van. Testen gedaan met Mavic Mini/iPhone en Mini 2/iPhone. Beiden zelfde syndroom van max. 50m ver, 30m hoog. Op verscheidene fora komt dit ook naar boven dat nog mensen eenzelfde onverklaarbaar probleem hebben.

   Vele truukjes al geprobeerd, maar geen helpen echt.

   Mogelijk een probleem sinds de laatste DJI Fly versie (1.2.2) in combinatie met een iOS-toestel.

   Meer volgt (hopelijk).

   Suggestie van de community: vlieg met je iPhone in Airplane Modus. (Dus niet-geconnecteerd met WiFi, 4G en Bluetooth is het resultaat) – dit zou het probleem tijdelijk verhelpen.

   Mvg

   Steven

  • #3942
   Yves Smolders
   Bijdrager

   Heb dit al eens gezien op een ander forum – je Mini voelt een payload – als die er niet is, dan is er iets fout met je propellers – zou ze eens vervangen?

  • #3946
   Steven
   Sleutelbeheerder

   Top suggestie, was ook mijn idee, tot een ander lid hier (Thomas) ook hetzelfde regelmatig ervaart… met een nieuwe Mini 2. Er is geen regelmaat in te trekken, we gaan nu zo snel mogelijk de nieuwe DJI Fly update testen om te kijken of we het (zoals ervoren) nog kunnen reproduceren.

  • #4184
   Steven
   Sleutelbeheerder

   We hebben dit eens onderzocht, en alles neergepend op deze locatie: Help! Mijn Mini kan maar 50 meter ver en 30 meter hoog (bug/issue)

  • #4186
   Wim
   Bijdrager

   Bij mijn laatste vluchten dit probleem niet meer gehad, ik vloog met een iphone zonder simkaart en om de maps te kunnen zien maakte ik gebruik van de mobile hotspot van een andere smartphone. Nu doe ik dat niet meer, en het probleem doet zich voorlopig ook niet meer voor. Ik heb wel de laatste app update 1.2.5

  • #4582
   Steven
   Sleutelbeheerder

   We hebben een afdoende ‘oplossing’ gevonden voor het 50m ver/30m hoog probleem – we hebben het artikel op https://www.fdr1.be/help-mijn-mini-kan-maar-50-meter-ver-en-30-meter-hoog-bug-issue/ Dan ook geüpdatet met een rood kadertje.

   Happy flying šŸ™‚

Weergave van 8 geneste reacties
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.