Vliegen in frankrijk

Home Forums Andere drones Vliegen in frankrijk

Getagd: 

Weergave van 5 geneste reacties
 • Auteur
  Berichten
  • #3754
   Wim
   Bijdrager

   Ik wil volgende zomer mijn mavic mini meenemen naar Frankrijk, maar heel de streek waar wij verblijven staat op geoportal rood ingekleurd. Nu is mijn vraag, bestaat er in Frankrijk ook zoiets als droneguide en DSA, waar je een tijdelijke toelating kan aanvragen om toch te vliegen in een rode zone.

  • #3796
   Steven
   Sleutelbeheerder

   Hoi Wim,

   De link naar de Franse versie van Droneguide vind je onderaan het artikel Les 11: Veilig vliegen met Droneguide (Naast de Engelse, de Nederlandse, de Luxemburgse,…. šŸ˜‰ )

  • #5129
   Bart
   Bijdrager

   Was net in het forum op zoek naar dezelfde info.

   Ik vermoed dat er voor rode zones aangeduid als “vol interdit” (best wel grote regio’s in het zuiden) geen uitzonderingen toegelaten worden zoals hier cfr Skeyes DSA?

  • #8877
   Frank Deblon
   Bijdrager

   Hallo, ik zie hier weinig antwoorden staan en ben zelf wat gaan zoeken. Ik wil nml. binnen een paar weken in Bretagne gaan vliegen maar er is meer rood dan iets anders …
   Na heel wat zoek en lees werk volgende site gevonden om uitzonderingen te vragen. Blijkbaar werkt het daar dus ook zoals bij ons maar is het een grote administratieve rompslomp. Ik ga het eens proberen en we zien wel. Heeft iemand hier al ervaring mee ? Zou tijd kunnen sparen.Wordt vervolgd.
   link : https://sites.google.com/site/derogzonesinterdites/formulaire-unique-de-demande?authuser=0

  • #8878
   Frank Deblon
   Bijdrager

   deze link brengt me weer wat dichterbij ( denk ik )
   https://www.ecologie.gouv.fr/carte-france-interactive-faire-voler-drone-en-toute-securite

  • #8879
   Frank Deblon
   Bijdrager

   Ik denk voldoende te weten : wanneer een zone rood ingekleurd is kan je een uitzondering aanvragen. Deze wordt echter zo goed als altijd geweigerd als je vlucht niet van publiek belang is. Einde verhaal ( voor mij ) dus in rode zones. Ik heb een mail gestuurd met de vraag voor afwijking, ben trouwens benieuwd of ikantwoord zal krijgen.
   Ik heb de volledige tekst in mijn bezit maar kan hier geen document uploaden.
   Ter info : Er bestaat trouwens een tegenhanger van DSA in Frankrijk : Alpha Tangho ( https://alphatango.aviation-civile.gouv.fr/login.jsp )

   Mijn bijdrage zal misschien toch iemand geholpen hebben.
   Mocht ik fout zitten dan hoor ik dat ook graag hoor.
   Grtn

   PS : hoe vraagt een buitenlandse piloot hier in België een uitzondering aan ? Weet iemand dat ?

   • #8883
    Steven
    Sleutelbeheerder

    Ook buitenlandse piloten kunnen bij Skeyes/DSA een account aanmaken. Volg gewoon de route “dagelijks vliegen” op ons startportaal voor alle informatie.
    https://www.fdr1.be/startportaal

    • #8893
     Frank Deblon
     Bijdrager

     Ter afsluiting want het komt niet goed : bericht gekregen van de Franse overheid: aanvraag indienen met een bestelbon en de toelating van de “gestionaire de la zone”.

Weergave van 5 geneste reacties
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.