Waar drone kopen in België?

Home Forums Varia – Wetgeving Waar drone kopen in België?

Getagd: ,

Weergave van 6 geneste reacties
 • Auteur
  Berichten
  • #6071
   Ief De Laender
   Bijdrager

   Ik zou me een DJI mini2 willen aankopen als eerste drone.
   Vraag alleen waar?

   Mijn voorkeur gaat uit naar een Belgische dealer en liefst een winkel die wat gespecialiseerd is. Dus geen Coolblue’s, Kamera express, Mediamarkt etc.

   Een winkel waar je terrechtkan mocht je eventueel problemen ondervinden of met eigen hersteldienst etc.

   Zo kwam ik https://www.dronedepot.be tegen. Lijkt me al een goede kandidaat.
   Zijn er nog die jullie zouden kunnen aanbevelen?

  • #6097

   Zit een beetje met dezelfde vraag. Graag dus ook aanbevelingen.

  • #6100
   Steven
   Sleutelbeheerder

   Hoi,

   Zelf bevelen we hier het kopen aan via bol.com. Waarom? Vaak is het toch opsturen voor garantie bij DJI, zeker met de Care Refresh optie. Deze laatste is de “boosdoener”: de garantie. Een bakstenen dealer kan dus (buiten natuurlijk soms expertise in zeldzame gevallen) geen extra meerwaarde geven (omdat die niet mag van DJI onder garantieregeling).

   Als je toch voor een dealer gaat, vermijd dan (imho) de grotere ketens zonder technische afdeling zoals FNAC bijvoorbeeld. (Zij nemen toch maar je defecte drone binnen en sturen die maar op)

   Linkjes naar verkooppunten online kan je vinden in artikels zoals https://www.fdr1.be/waarom-geen-dji-mini-2-kopen/ waar van toepassing.

  • #6156

   Ik denk toch de voorkeur te geven aan een dealer die meer gespecialiseerd is in drones. Deze hebben blijkbaar meer onderdelen of accessoires beschikbaar. Op verschillende links van FDR1 naar materiaal stoot ik toch af en toe op meldingen “niet in stock”, “niet beschikbaar”, “niet meer leverbaar”, ….

   • #6158
    Steven
    Sleutelbeheerder

    Inderdaad… de “niet meer leverbaar” is vaak door het wereldwijde chiptekort en dus de onderproductie. We zullen al die links is nakijken voor je, natuurlijk niet onderdoend voor de kwaliteitscheck. Maar inderdaad, vele “brick & mortar” shops zullen er nog in voorraad hebben (hopelijk 🙂 )

  • #6157
   Ief De Laender
   Bijdrager

   Ik denk dat dronedepot.be dan wel een goede kandidaat is.

  • #6169

   Bedankt voor dit snelle antwoord. Als voorbeeld kan ik de GameSir voor de Tello opgeven maar ik heb ook nog andere onderdelen tegengekomen tijdens het doornemen van de Tello video’s.

   • #6177
    Steven
    Sleutelbeheerder

    Gisterenavond werden alle links, waar mogelijk (door de wereldwijde schaarste) aangepast. We sturen maximaal naar werkende links door.

  • #6184

   Oké, bedankt voor de aanpassingen.

Weergave van 6 geneste reacties
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.