Welke Tello?

Home Forums DJI Tello Welke Tello?

Weergave van 3 geneste reacties
 • Auteur
  Berichten
  • #6186

   Ik ben nieuw bij FDR1 en heb ondertussen alle video’s van de Tello doorgenomen. Ik wens een Tello drone aan te schaffen maar ik weet niet juist dewelke. Er zijn echter 3(4) verschillende Tello ‘s beschikbaar :

   1. Ryze Tello (en Tello Iron Man, beiden met commando set SDK 1.3)
   2. Ryze Tello EDU (commando set SDK 2.0)
   3. DJI Tello RoboMaster TT (commando set SDK 3.0)

   Ik wens eerst de Tello gecontroleerd te besturen met de beschikbare commando’s via de SDK van de Tello om daarna ervaring op te doen om de Tello manueel te besturen. De Tello EDU zou je kunnen bedienen via Swift & Scratch(DroneBlocks) en dus ook op tablet of smartphone, maar ik zie niet in waarom dit ook niet met de standaard Tello zou kunnen (staat wel niet in de specificaties). De extra commando ‘s op de Tello EDU en RoboMaster TT interesseren me momenteel minder.

   Welke Tello neem ik hiervoor het best?

   Misschien hoort dit beter thuis bij het onderwerp “Programmeren”?

  • #6187

   Hoe me op de hoogte was ik vergeten aan te duiden!

  • #6197
   Steven
   Sleutelbeheerder

   Hoi Germain,

   Voor onze eigen programmeercursussen die we systematisch online aan het zetten zijn, gebruik makende van Python, gebruiken we de gewone, eenvoudige Tello zoals hier beschreven: https://www.fdr1.be/maak-kennis-met-de-dji-tello-als-minidrone/ => We raden wel de combo-pack aan, de 3 batterijen zijn echt een meerwaarde. Zo heb je, voor de prijs van de duurdere EDU, veel meer meerwaarde (imho).

   Onze cursusjes ga je vinden op https://www.fdr1.be/category/python/ waar Michiel je alles gaat systematisch bijleren.

   Natuurlijk kan je ook andere programmatiemethodes kiezen.

  • #6202

   Ja, ik heb dit gezien op het FDR1 kanaal op YouTube. Jullie gebruiken daar PyCharm als IDE voor Python. Ik gebruik VsCode (gratis en veel eenvoudiger) als IDE en Python en heb daar al code voor de Tello geschreven maar hiervoor heb je een laptop of iets dergelijks nodig (wat onhandig). Voor het bedienden van de Tello met commando’s via een tablet of smartphone heb je Swift (complex) of Scratch(App DroneBlocks) voor nodig (zeer eenvoudig). Deze mogelijkheden zijn voorzien voor de Tello EDU en voor Tello RoboMaster TT maar ik denk dat dit ook met de standaard Tello moet kunnen (beperkt tot de commmando’s van de standaard Tello natuurlijk).
   In dit geval zou ik inderdaad dan best de standaard Tello Combo nemen. Via Python kan deze Tello zeker bestuurd worden maar heel waarschijnlijk ook via DroneBlocks.

Weergave van 3 geneste reacties
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.