TelloMe: follow me voor je Tello!

We blijven de Tello trouw aanbevelen als de ideale instapdrone voor iedereen die eens met iets schappelijks wil (leren) vliegen voor een beperkt bedrag. Maar nu kan je vertrouwde drone een nieuw kunstje, net zoals zijn grote broers: de drone kan je automatisch volgen!

Toen we dit vernamen, geloofden we het ook niet. Immers, om je te volgen, beschikken de meeste drones over niet alleen visuele herkenning van een persoon of object, maar ook over GPS, iets wat de DJI Tello niét aan boord heeft. Hoe doet hij het dan wel? Puur visueel zo blijkt.

Aparte app

Spijtig genoeg is de standaard Tello-stuur app niét met deze feature uitgerust. Het is een parallele stuur-applicatie “TelloMe” die hiermee uitpakt. Zowel op Android (ontwikkelaar ‘Vitatello’) als iOS (ontwikkelaar ‘Rainer Bischof’) kan je ‘m downloaden. De iOS-versie kost alvast rond de 5 euro, maar dat is toch wel leuk voor wat extra speelplezier, en gereleased op een moment dat een groter broertje van ‘m, de DJI Mavic Mini, dit nog niet kan/kon. De Android-versie schijnt, volgens de reviewers, nog wat extra’s te kunnen dan zijn Apple-broertje, namelijk Orbit en Spotlight zijn ook mogelijkheden.


En hoe werkt het?

Er zijn heel wat reviews op Youtube te vinden over hoe het werkt en wat het resultaat is. We zetten er hier ook een paar bij. Let niet op de “modellen”, maar vooral op de Tello, het resultaat en de (basic)schermpjes.

 

 

 

Dus, what next?

Ik zou voorstellen: zelf eens experimenteren en deel het resultaat!

Tevreden met de info op deze site?

Fijn! Veel droneplezier! Wist je dat je gratis lid kan worden van FDR1 en zo toegang kan krijgen tot extra verborgen & handige informatie?

Kom bij de leukste drone-familie van België!

Meer weten over lid worden