Les 20: Overgangen maken dronefilmpjes interessant

Mooie luchtopnames maken is meer dan gewoon op de opnamelknop te drukken. Maar wat tussen de beelden zit, geeft mee de dynamiek aan het verhaal dat je wil vertellen: de overgangen tussen de scènes.

Of je nu nieuw bent in het bewerken van drones of een ervaren professional bent, we hebben onze top tien tips voor overgangen (“transitions”) eens op een rijtje gezet waarmee je gemakkelijk van bij je thuis een cinematisch gevoel kan oproepen met je eigen videoproductie.

Leg een goeie basis. Voor de stap van het monteren komt natuurlijk nog de stap van het filmen. Plan je vlucht vooraf, neem meerdere malen dezelfde scène op vanop verschillende standpunten of met een andere cameratechniek. Zo heb je tijdens de montage maximaal de keuze. 

Direct cut

Direct cut verwijst naar een onmiddellijke overgang tussen twee scènes. Deze opname is de eenvoudigste en meest gebruikelijke overgangsopname, die Je kan verbeteren door bewegingen af ​​te stemmen op het ritme van de achtergrondmuziek. In mensentaal: Je zet er letterlijk dus geen speciale ’transition’ tussen, maar plakt de 2 scènes dus direct aan elkaar.

 

Verander de afstand

Combineer close-upopnames met panoramische groothoekopnamen om een ​​spannende overgang te creëren. Dit type drone-overgangsopname introduceert een nieuw perspectief voor je verhalen en is vooral effectief bij het verbinden van scènes vanaf de grond en de lucht. Vele mensen maken immers snel close-ups, maar vergeten je opname te “kaderen” met een interessant panorama wat de scène zoveel echter maakt. In mensentaal: zelfde object, meerdere afstanden.

 

Invisible cut

Invisible cut of 'onzichtbaar knippen' is een erg coole overgangsopname die twee opnamen met vergelijkbare frames samenvoegt. De cameralens...

Verder lezen?

Je ziet dit bericht omdat het vervolg van dit artikel is voorbehouden voor onze leden (en je niet ingelogd bent).

Tip: Klik onderaan deze pagina op "inloggen" & lees rustig verder.  

Nog geen lid? Geen probleem! Je kan gratis lid worden van FDR1 en toegang krijgen tot alle extra informatie zoals deze.