Let op: Anti-dronemaatregelen tijdens Aalst carnaval

(19/01/2024) Wens je met je drone te vliegen in Aalst tijdens Aalst carnaval? Beter niet doen: je drone zal door het anti-droneteam van de Federale Poltie uit de lucht gehaald worden en de piloot zal worden gearresteerd, zo melden Aalst en verschillende Belgische media.

No-Drone Zone

Foto: Jari Asselman, CC BY-SA 4.0, Wikipedia

Tussen 11 en 13 februari 2024 wordt Aalst een no-drone-zone, hopelijk ook mooi aangeduid op Droneguide.

Wie toch met een drone vliegt in deze NFZ van Aalst zal door de Federale Politie uit de lucht gehaald worden, ironisch genoeg met een eigen drone: je signaal wordt verstoord, je besturing wordt overgenomen en de piloot op de grond wordt opgespoord en direct gearresteerd. Lukt het overnemen van de drone haar besturing niet, dan wordt er een net afgeschoten.

 

Voorbereid zijn

“De internationale conflicten in de wereld worden nauwlettend in het oog gehouden. Omdat Aalst carnaval een van de grootste openluchtmanifestaties is die België rijk is, moeten we op alles voorbereid zijn, ook uit de lucht. Er zal een counter-drone team van de Federale Politie aanwezig zijn, om drones met kwade bedoelingen uit de lucht te halen.” 

(Christoph D’Haese, burgemeester Aalst)

 

Ook al is er geen enkele directe aanleiding van een terroristische dreiging tégen Aalst, worden deze draconische maatregelen toch genomen.

Nog nooit was het veiligheidsplan voor Aalst carnaval zo scherp. Of dit gerechtigd is, of ‘overkill’ is of ‘ongegronde paranoia’ van de Aalsterse powers-that-be, zal blijken na deze editie. We zijn benieuwd.

 

En wat denken wij hiervan?

Als community die ook als missie heeft het positieve (begripvolle) beeld van dronepiloten te tonen aan de buitenwereld, adviseren we onze leden om deze opgelegde beperking tijdens die 3 dagen te volgen. We kunnen immers enkel begrip tonen en aantonen dat men niet alle drones moet vrezen.

Als we tot slot kijken naar de € 8.000 de ‘cowboys’ boven Tomorrowland in 2022 mochten betalen, is het ook voor je portemonnee een goede keuze!

 

Tevreden met de info op deze site?

Fijn! Veel droneplezier! Wist je dat je gratis lid kan worden van FDR1 en zo toegang kan krijgen tot extra verborgen & handige informatie?

Kom bij de leukste drone-familie van België!

Meer weten over lid worden