Ben je wel goed verzekerd voor schade door je drone?

Wie met een drone vliegt, heeft best een goede verzekering die schade aangebracht door je drone dekt. Maar ben je met je familiale verzekering wel gedekt of moet je je extra verzekeren?

Stel, je vliegt lustig rond met je drone en je vliegt tegen het kindje van de buurvrouw die je tuin binnenwandelt. Of je hakt met je propellers tijdens een crash in het vliegenraam van de buren. Wat dan? Komt de verzekering tussen? We vroegen het eens na, voor een standaard hobbypiloot met een recreatieve vlucht.

Deze vraag wordt nog des te pertinenter daar je bij je registratie als UAS-operator (dronepiloot) je verzekering moét ingeven. Dan heb je graag dat in je familiale verzekering met BA je drone en vlieggedrag mee verzekerd is…

Onze vraag

We stuurden hetzelfde bericht naar 2 grootbanken in België via de kanalen die een klant ook zou gebruiken. Als case namen we het bezit van een “een minidrone” (zoals de DJI Mavic Air 2 bijvoorbeeld) in het achterhoofd, kortom iets strenger dan de 249 gram wegende DJI Mavic Mini, en keken we vooruit naar de wetgeving van 2021. Ons bericht werd nog verstuurd in 2020.

Verder lezen?

Je ziet dit bericht omdat het vervolg van dit artikel is voorbehouden voor onze leden (en je niet ingelogd bent).

Tip: Klik onderaan deze pagina op "inloggen" & lees rustig verder.  

Nog geen lid? Geen probleem! Je kan gratis lid worden van FDR1 en toegang krijgen tot alle extra informatie zoals deze.

 


*Persoonsgegevens en persoonlijke informatie werd verwijderd en/of aangepast conform GDPR/Privacybeleid