“Anti-collision” stroboscopisch licht voor je drone

Als je met je Drone vliegt, moét je gezien worden. Dit is niet alleen handig, maar ook verplicht bij nachtvluchten en zeker een aanrader bij mistig weer voor VLOS. Maar wat is de beste oplossing voor jouw drone? 

Waarom een strobo voor je drone?

Bij nachtvluchten (waar toegelaten) moet je drone zichtbaar zijn: niet alleen voor jou, maar vooral voor alle andere bemand verkeer boven je.

Daarom is, naargelang de wetgeving in het deel van de wereld, een stroboscopisch licht verplicht bij nachtvluchten. Zo plaats je ook best de strobe/strobo bovenop je drone, je bent immers een gevaar voor elke bemande vlucht bovén je. Wees echter gerust, jij, vanop de grond, ziet nog genoeg geflash om je drone perfect te kunnen lokaliseren. Een hele grote hulp in alle gevallen waarbij het zicht beperkt wordt (nacht, mist, grijze dagen, valavond,…)

In Europa moet je drone strobe verplicht groen flikkeren, elders in de wereld kan dit anders zijn: een stroboscopisch licht dat dan meerdere kleuren aankan, is mooi meegenomen: zo heb je er op vakantie ook wat aan.

Ulanzi: klein én krachtig

Bekende naam is Ulanzi in de dronewereld. Maakt hele mooie, compacte strobopische lichtjes, die misschien (een heel klein beetje) minder krachtig zijn, maar toen we dit zelf testen gaven ze een verblindend licht af.

Leuk is dat ze hier niét met filters werken, maar met leds die groen, rood of wit kunnen schijnen. De interne batterij is makkelijk oplaadbaar door de bijgeleverde USB-kabel. Ook krijg je er handige 3M velcro bij en extra bevestigingselastiekjes.

Met maar 6 gram aan gewicht is dit een ideale oplossing, daarom ook dat ze zo vaak “uitverkocht” geven op koopsites. We lijsten hieronder handige lokale kooplinks op, zodat je tenminste goeie links zal vinden. In onze opinie de ideale strobe voor DJI Mavic Mini, DJI Mini 2 en Air (2S)

Prijs: ong. 20,- 

Ulanzi (Bol) > Ulanzi (Amazon) >

Onze keuze én geteste aanrader

 

LumeCube: groot en sterk

LumeCube is een welbekende naam in strobe-land. Het modelletje wat we hier voorstellen is een witte strobo, die, met behulp van kleurenfilters, de juiste verplichte kleur kan uitstralen.

Voordeel van deze strobo is dat het een (heel) krachtig licht uitzendt. Daarmee is die ook iets duurder. Nadeel is dan weer dat hij ‘ietsje’ groter is, vooral door de filters. Ook moet je eerst de strobe aanschakelen en dàn er de groene filter over plaatsen, niet altijd even handig.

Toch blijft dit de (misschien iets te dure) Rolls Royce onder de strobo’s. In onze opinie het best geschikt voor iets grotere drones zoals alle drones in de Mavic (Pro) series, maar niet de Mini’s of FPV-drones.

Prijs ong. 40,- à 60,- 

Lumecube (Amazon) >