“Anti-collision” stroboscopisch licht voor je drone

Als je met je Drone vliegt, moét je gezien worden. Dit is niet alleen handig, maar ook verplicht bij nachtvluchten en zeker een aanrader bij mistig weer voor VLOS. Maar wat is de beste oplossing voor jouw drone? 

Waarom een strobo voor je drone?

Bij nachtvluchten (waar toegelaten) moet je drone zichtbaar zijn: niet alleen voor jou, maar vooral voor alle andere bemand verkeer boven je.

Daarom is, naargelang de wetgeving in het deel van de wereld, een stroboscopisch licht verplicht bij nachtvluchten. Zo plaats je ook best de strobe/strobo bovenop je drone, je bent immers een gevaar voor elke bemande vlucht bovén je. Wees echter gerust, jij, vanop de grond, ziet nog genoeg geflash om je drone perfect te kunnen lokaliseren. Een hele grote hulp in alle gevallen waarbij het zicht beperkt wordt (nacht, mist, grijze dagen, valavond,…)

In Europa moet je drone strobe verplicht groen flikkeren, elders in de wereld kan dit anders zijn: een stroboscopisch licht dat dan meerdere kleuren aankan, is mooi meegenomen: zo heb je er op vakantie ook wat aan.

Ulanzi: klein én krachtig

Bekende naam is Ulanzi in de dronewereld. Maakt hele mooie, compacte strobopische lichtjes, die misschien (een heel klein beetje) minder krachtig zijn, maar toen we dit zelf testen gaven ze een verblindend licht af.

Leuk is dat ze hier niét met filters werken, maar met leds die groen, rood of wit kunnen schijnen. De interne batterij is makkelijk oplaadbaar door de bijgeleverde USB-kabel. Ook krijg je er handige 3M velcro bij en extra bevestigingselastiekjes.

Met maar 6 gram aan gewicht is dit een ideale oplossing, daarom ook dat ze zo vaak “uitverkocht” geven op koopsites. Wees echter gerust: de wetgeving baseert zich (nu) op MTOW, maar let zeker op het gewicht (TOW°) van je drone bij opstijgen. We lijsten hieronder handige lokale kooplinks op, zodat je tenminste goeie links zal vinden. In onze opinie de ideale strobe voor DJI Mavic Mini, DJI Mini 1, 2, 3, SE en Air (2S)

Prijs: ong. 10,- 

Ulanzi strobe kopen >>

Onze keuze én geteste aanrader

 

Alternatief? LumeCube: groot en sterk, maar verouderd.

LumeCube is/was ook een welbekende naam in strobe-land. Het modelletje wat we hier tonen is een witte strobo, die, met behulp van kleurenfilters, de juiste verplichte kleur kan uitstralen.

Nadeel is dat deze strobe-optie groot is en onhandig met de aparte filters die er steeds op en af moeten om aan of uit te schakelen. Ook is hij aan de dure kant: voor de prijs van 1 LumeCube koop je 3 Ulanzi’s. Geen competitie dus voor onze noden. LumeCube is in deze context volledig passé en Ulanzi is de referentie.

Ulanzi strobe kopen >>