Ontdek Litchi: Je Mavic Mini kan FPV, tracking en veel meer!

Goed nieuws voor Mavic Mini-bezitters! DJI stelde zijn SDK open, zodat software-ontwikkelaars met de Mavic Mini aan de slag kunnen. 1 Ontwikkelaar ging er volop in mee, en zo gaat je Mavic Mini héél wat meer kunnen als je deze app aankoopt.

Litchi

De app in kwestie die een uitbreiding heeft gekregen, heet “Litchi”, een bekende app onder DJI-dronepiloten. Vroeger had deze (betalende) app al veel in zijn mars voor andere DJI drones, maar nu dus ook voor de Mavic Mini. Zo groeit deze kleinste broer uit de grote DJI-familie op tot een volwaardige én lichte drone die veel, zeg maar héél veel, kan.


Let op, deze extra features gelden enkel voor de DJI Mavic Mini, niet voor de DJI Mini 2. De Litchi app kan enkel via een SDK de DJI Mavic Mini aansturen, de DJI Mini 2 is (nog) niet compatibel.


Naast de standaard items die je ook in de DJI Fly-app vindt, zijn er ook enkele extraatjes toegevoegd. De prijs voor deze app varieert al naargelang het seizoen: zo kan je met Black Friday en zo een prijs van rond de 16 euro verwachten, en mogelijk anders eentje rond de 25 euro.


In detail

Verschillende YouTubers zijn dit aan het uittesten geweest toen het nog bèta was. We lichten er voor je eentje uit. In het verslagje in de video hieronder krijg je al enkele highlights te zien, die nu al heel wat stabieler zijn, maar het geeft een goed idee. Ondertussen zie je er al heel wat op internet met veel meer detail.

© Alle rechten voorbehouden aan de YouTube-kanaaleigenaar van het getoonde filmpje

Samengevat

Je kan alvast jezelf verlekkeren op:

  • Het tracken van objecten, kortom, de drone volgt het aangeduide voorwerp in het kadertje automatisch;
  • Het tracken van de piloot, of beter de GPS van de smartphone + remote controller;
  • Het aanduiden van een punt van interesse, waarrond de drone kan cirkelen;
  • Het focus op een punt van interesse, die de drone in zijn camera centraal kan houden, zodat jij je op het vliegen kan concentreren;
  • Het vliegen van de drone in FPV-modus, waar zelfs de camera mee op en neer beweegt met de hoofdbeweging, zelfs met je bestaande setup, een klein extra kabeltje en een eenvoudige VR-bril.
  • Het vliegen van punt naar punt (“Waypoint”), wat nog bij de versie 2.9.1 in ontwikkeling is.

Wie wenst kan dus in z’n App Store de app aankopen. Voor iOS is vanaf alle versies boven 2.9.0 de Mavic Mini (1) mee inbegrepen voor het merendeel van de functies.

© Alle rechten voorbehouden aan de YouTube-kanaaleigenaar van het getoonde filmpje

Ontdekte je ons FDR1-kanaal al op YouTube?

Op YouTube wemelt het van leuke dronefilmpjes. Een echte bron van inspiratie! Vergeet ook de video niet te liken van de fijne YouTube-creator van het filmpje hierboven. Hij of zij zal het zeker appreciëren!

Ontdek het FDR1.be-kanaal op YouTubeTevreden met de info op deze site?

Fijn! Veel droneplezier! Wist je dat je gratis lid kan worden van FDR1 en zo toegang kan krijgen tot extra verborgen & handige informatie?

Kom bij de leukste drone-familie van België!

Meer weten over lid worden