Ontdek Litchi: Je oudere DJI-drone kan FPV, tracking en veel meer!

Goed nieuws voor vele Mini-bezitters en bezitters van oudere DJI-drones! DJI stelde zijn SDKs open, zodat andere software-ontwikkelaars met DJI-drones aan de slag kunnen. 1 Ontwikkelaar ging er volop in mee, en zo kan je oudere DJI Mini- of Air 2S-drone, enz. héél wat meer als je deze app aankoopt: ontdek Litchi!

 

Litchi: een heuse suite van app én hub-platform

Allereerst, Litchi is meer dan gewoon een “app”. Je kan er ook vluchten mee plannen of mee beeld uitzenden. Je kan Litchi dus beschouwen als een soort drone-suite voor DJI-drones:

  • De Litchi app, waarmee je met je (ondersteunde) DJI-drone kan vliegen zoals DJI Fly
  • De Litchi Mission Hub, waarmee je je missies op voorhand kan plannen: zo kan je kleine mini-drone plots meer, net zoals de professionals.
  • Litchi Vue, als gratis extra, waarmee je je beeld naar een 2e scherm kan streamen. Heel handig als iemand met je mee moet kijken.

Litchi ondersteunt énkel deze drones (situatie juli 2022): Mini 2, Mini SE, Air 2S, Mavic Mini 1, Mavic Air 2, Mavic 2 (Zoom/Pro), Mavic (Air/Pro), Phantom 4 (Standard/Advanced/Pro/ProV2), Phantom 3 (Standard/ 4K/ Advanced/ Professional), Inspire 1 (X3/ Z3/ Pro/ RAW), Inspire 2 & Spark.

Litchie werkt aan de bijkomende ondersteuning van deze drones (situatie juli 2023)DJI Mini 3, DJI Mini 3 Pro.

 

1. De Litchi App

De app in kwestie die een uitbreiding heeft gekregen, heet “Litchi”, een bekende app onder DJI-dronepiloten. Vroeger had deze (betalende) app al veel in zijn mars voor andere DJI drones, maar nu dus ook voor de DJI Mavic Mini en DJI Mini 2 en Air 2S. Zo groeien deze kleinste broers uit de grote DJI-familie op tot  volwaardige én lichte drones die veel, zeg maar héél veel, kunnen. Systematisch voegen de ontwikkelaars van FlyLitchi DJI-drones toe.

Naast de standaard items die je ook in de DJI Fly-app vindt, zijn er ook enkele extraatjes toegevoegd. De prijs voor deze app varieert al naargelang het seizoen: zo kan je met Black Friday en zo een prijs van rond de 16 euro verwachten, en mogelijk anders eentje rond de 25 euro.


In detail

Verschillende YouTubers zijn dit aan het uittesten geweest. We lichten er voor je eentje uit. In het verslagje in de video hieronder krijg je al enkele highlights te zien. Ondertussen zie je er al heel wat op internet met veel meer detail en voor meer drones.

© Alle rechten voorbehouden aan de YouTube-kanaaleigenaar van het getoonde filmpje

Samengevat

Je kan alvast jezelf verlekkeren op:

  • Het tracken van objecten, kortom, de drone volgt het aangeduide voorwerp in het kadertje automatisch;
  • Het tracken van de piloot, of beter de GPS van de smartphone + remote controller;
  • Het aanduiden van een punt van interesse, waarrond de drone kan cirkelen;
  • Het focus op een punt van interesse, die de drone in zijn camera centraal kan houden, zodat jij je op het vliegen kan concentreren;
  • Het vliegen van de drone in FPV-modus, waar zelfs de camera mee op en neer beweegt met de hoofdbeweging, zelfs met je bestaande setup, een klein extra kabeltje en een eenvoudige VR-bril.
  • Het vliegen van punt naar punt (“Waypoint”), wat nog bij de versie 2.9.1 in ontwikkeling is.
  • Iets heel kleins maar wat ikzelf heerlijk vind: Als je met je hoofd naar beneden kijkt, gaat ook de drone-camera dezelfde beweging maken! Epic FPV!

Let wel: officieel zegt DJI dat als je met 3rd party apps vliegt, je geen recht hebt op garantie bij crashes. Opletten dus, maar het weegt niet op tegen het plezier. Wie wenst kan dus in z’n App Store de app aankopen. Een persoonlijke aanrader!

 

2. De FlyLitchi Mission Hub

Met de Mission Hub kan je je vluchten op voorhand plannen. Zo speelt de app je voor geplande vlucht ‘als een AI-sturing robot’ af tijdens de uitvoering, en kan je dus je maximaal focussen op camerabewegingen en filmen of fotograferen. Het herhalen van eenzelfde route wordt zo ook al iets makkelijker.

Let wel: omdat de app stap-per-stap de instructies ‘afspeelt’, komen de vluchtpaden goed overeen, maar niet 100%. Je kleine DJI-drone is immers aan meer onderhevig qua elementen en het is en blijft géén professionele drone van enkele x-duizenden euro die veel meer hardware aan boord hebben. Ook moét je drone in verbinding blijven met je controller, en hou je dus best een oogje op de uitvoering van je missie. Ideaal dus voor VLOS, slecht voor BVLOS (wat we in de open categorie toch niet mogen).

Om alle mogelijkheden van deze knappe hub uit de doeken te doen, kunnen we je alvast dit YouTube-videootje aanraden.

© Alle rechten voorbehouden aan de YouTube-kanaaleigenaar van het getoonde filmpje

 

3. Extra kijkscherm dankzij Litchi Vue

Met de extra app Litchi Vue kan je, wanneer je Litchi gebruikt, het beeld ook streamen naar een 2e scherm. De mogelijkheden zijn legio. Zo kan je een andere persoon laten meekijken, of je Litchi Vue gebruiken als ‘motor’ voor je zelfgemaakte FPV-opstelling. (We raden echter aan het hoofdscherm voor FPV-vliegen te gebruiken, om elke vorm van delay uit te schakelen). Maar zoals je ziet, het kan, mits alle toestellen op eenzelfde WiFi-netwerk of hotspot zitten.


© Alle rechten voorbehouden aan de YouTube-kanaaleigenaar van het getoonde filmpje

Ontdekte je ons FDR1-kanaal al op YouTube?

Op YouTube wemelt het van leuke dronefilmpjes. Een echte bron van inspiratie! Vergeet ook de video niet te liken van de fijne YouTube-creator van het filmpje hierboven. Hij of zij zal het zeker appreciëren!

Ontdek het FDR1.be-kanaal op YouTube



 

Meer info

  • Officiële Litchi-homepage (link)

 

Tevreden met de info op deze site?

Fijn! Veel droneplezier! Wist je dat je gratis lid kan worden van FDR1 en zo toegang kan krijgen tot extra verborgen & handige informatie?

Kom bij de leukste drone-familie van België!

Meer weten over lid worden

 

 

error: Inhoud © FDR1.be - Deze inhoud is beveiligd.