DJI Mini 3 pro vergelijken – welke drone nu kopen?

Met de mogelijk populairste DJI-drone ooit die nu uit is, sta je plots voor een keuze: welke drone moet ik nu kopen om mijn hobby fijn te beoefenen? Is de DJI Mini 3 pro het antwoord? We vergelijken 4 drones in eenzelfde segment en geven je het antwoord op de vraag. 

In deze vergelijking kozen we voor 3 drones: 2 van DJI en eentje van Autel. Ze positioneren zich allemaal een beetje in hetzelfde segment:

 • DJI Mini 2: de lievelingsdrone van vele starters in dronehobby: betrouwbaar, klein, en met power. Het kleine budgetbroertje heet dan weer DJI Mini SE.
 • Autel EVO Nano+: voor velen mogelijk onbekend en onbemind: het antwoord van Autel op de DJI Mini 2, met al obstakelsensoren en hele performante camera’s waar DJI niet aan kan tippen.
 • DJI Mini 3 pro: de smeekbede van vele DJI-fans: een “Mini 2” met obstakeldetectie. Een nieuwe disruptor in het genre?

In deze vergelijking gaan we ons niet gek laten maken door de specificaties “die er niet toe doen”. We focussen op wat wél belangrijk is. Zo is “hoe ver een drone kan vliegen” onbelangrijk (of dit nu 4 of 14 kilometer is), want je mag toch maar VLOS vliegen in de Open Categorie A1. En de eerste mens die met het blote oog een minidrone op 1 kilometer nog kan spotten, moet nog geboren worden. Wél zijn deze kilometers een indicatie van de kwaliteit van het signaal, en dat is dan weer wel belangrijk. Laat je dus niet gek maken door cijfertjes. 

 

De gelijkenissen tussen DJI Mini 3 Pro en de andere drones

Deze drones, ook al hebben ze heel wat verschillen, komen ook op veel manieren overeen. We sommen even eerst de gelijkenissen op, zo kunnen we in de tabel focussen op de échte verschillen.

Allemaal:

 • Wegen ze minder dan 249 gram, super handig in de Open Categorie A1;
 • Zijn ze uitgevouwen ongeveer even groot;
 • Gebruiken ze in onze regio GPS en Galileo voor navigatie;
 • Gebruiken ze de laatste WiFi-standaarden (2.4Ghz en 5.8Ghz);
 • Halen ze qua topsnelheid max. 16 m/s (ong. 60 km/u);
 • Kunnen ze allemaal 10+ km ver wegvliegen in idéale omstandigheden, maar mag je maar ong. 1km;
 • Kunnen ze theoretisch 4000m hoog maar in praktijk 120m;
 • Vliegen ze veilig tussen de 0°C en de 40°C en bij maximum 5 Beaufort;
 • Kennen ze allerhande quick shots voor automatisch filmen.

 

De verschillen tussen de DJI Mini 3 Pro & de anderen?

De grootste verschillen zal je vinden in de veiligheid, stabiliteit, de autonomie én natuurlijk het camera-systeem. Je drone is immers … een betrouwbare vliegende camera.

Scroll links & rechts in deze tabel waar nodig

 

Samengevat: ons advies.

Wat je ook overweegt, koop steeds de dronecombo met wat meer batterijen, batterijlader en andere extraatjes. Dit gaat jouw droneplezier verdubbelen. In DJI-wereld heet dit het “Fly More Combo”, met synoniemen bij andere bedrijven zoals ‘Premium Bundle’ enz.

Koop de DJI Mini 3 Pro….

… als je de laatste nieuwe drone wil van DJI. Je krijgt de beweeglijkheid en de vrijheid van de DJI Mini 2 binnen de wetgeving met de toeters en bellen van de DJI Air 2S qua obstakeldetectie, en meer zelfs. Je bent vertrouwd met de voordelen (en beperkingen) van het DJI-ecosysteem van drones, en je weet dat je hier een drone koopt van de marktleider, waarbij de Care Refresh-functie bij een crash een toppertje is. Ook geniet je van een hele knappe camera die uniek thuis is met niet alleen 16:9, maar ook 9:16, ideaal voor TikTok en Instagram-video’s. De DJI Mini 3 Pro blijft verrassen!

Prijs DJI Mini 3 met Smart Controller: ong. 999,-  

Alle DJI Mini 3 Pro koopinfo

 

Koop de Autel EVO Nano+…

… als DJI je niet ligt, maar je een van de beste drones wil hebben met kwalitatief een van de beste dronecamera’s binnen dat budget. Je verlaat de voordelen, maar ook de nadelen van het DJI-ecosysteem (mogelijk opstijgrestricties e.d.) en je bent minder afhankelijk van de grillen van DJI als Chinees bedrijf. Ook heeft je drone een mooier oranje (of wit) kleurtje, wat de zichtbaarheid ten goede komt. In deze vergelijking het meeste DJI Mini 3 Pro-alternatief dat ertussen zit.

Prijs Autel EVO Nano+ Premium Bundle: ong. 999,-

Autel EVO Nano+ Premium Bundle kopen >>

 

Koop de DJI Mini 2…

DJI Mini 2 45 graden… als je niet al dat extra geld wil uitgeven voor je dronehobby. Hobbymatig met drones bezig of geen nood aan obstakeldetectie voor wilde achtervolgingen omdat je vaak hoge shots maakt of in vrije velden? Dan is de DJI Mini 2 meer dan voldoende voor je. Een drone met een goeie prijs, 4K en knappe, krachtige resultaten. DJI-gekende kwaliteit voor een aanvaardbaar bedrag.

Ben je een echte starter en vrees je nog een drone stuk te vliegen? Als je dan ietsje wil toegeven aan kracht van de motoren en ‘maar’ 2.7K-beeld, is het kleine broertje, de DJI Mini SE, de idéale starterdrone voor je.

Prijs DJI Mini 2 Fly More Combo: ong. 529,-

DJI Mini 2 Fly More Combo kopen >>

 

Prijs DJI Mini SE Fly More Combo: ong. 437,-

DJI Mini SE Fly More Combo kopen >>

Aanbevolen budgetoplossing

 

Tevreden met de info op deze site?

Fijn! Veel droneplezier! Wist je dat je gratis lid kan worden van FDR1 en zo toegang kan krijgen tot extra verborgen & handige informatie?

Kom bij de leukste drone-familie van België!

Meer weten over lid worden