… altijd maar meer en meer Drone Fans!

Al duizenden Drone ACEs en evenveel verschillende ‘drone faces’! FDR1 is een vereniging van dronefans voor dronefans. Samen zoeven we elk op onze eigen manier door het luchtruim. Heerlijk. 

 

Fijn dat JIJ hier bent, Drone ACE!

Beste bezoeker,

Beste lid,

Steven

Al 4,606 keer zijn we “met ons gat in de boter gevallen”, zoals het Vlaamse spreekwoord zegt. 4,606 dronefans uit heel Nederland en België zijn bij FDR1 aangesloten, waaronder ook jij (of nog niet?)!  Dat je hier bent, daar zijn we je imméns dankbaar voor. Samen proberen we al onze Drone ACEs, want dat zijn jullie, te verenigen en naar een hoger niveau te tillen. Van mekaar leren en samen dingen doen, daar draait het toch om, niet?

4,606 Unieke individuen hieronder oplijsten zou te veel van het goede zijn. Echter, bij lid worden van FDR1 gaven velen onder jullie spontane tekstjes mee. We citeren er hier enkele. Welkom allemaal! Het zijn jullie die deze hobby hier beter maken. 

Vlieg veilig!

Stevenvoorzitter FDR1.be  

4,606 FDR1-Aces, op bijna evenveel locaties!

 

Enkele van onze 4,606 Drone Aces aan het woord

Hey, na een FPV-drone of twee zelf in elkaar te steken en alle soft- en hardware problemen op te lossen, wil ik nu leren vliegen. šŸ™‚ Nee, serieus nu, ‘k wil nu cinematic eens het één en ander proberen

Geert, Brugge

 

Gepensioneerd technieker bij de luchtmacht. Altijd zot  geweest van vliegtuigen. Woon in Schaffen dicht bij het vliegveld. Kreeg onverwacht een drone voor mijn verjaardag. Ik hoop mensen plezier te doen met mooie foto’s van hun woonomgeving.

Herman, Schaffen

 

Ik ben een van de drie zaakvoerders van start-up EventDrone. Samen met mijn jongere broer ben ik een van de twee piloten. We bezitten een Mini 2, Air 2 en Mavic 2 Zoom van DJI. Wat een hobby was is nu een VOF geworden en we kijken ernaar uit op evenementen met drones in de kijker te zetten!

Roy, Opvelp

 

Ik ben Liesbet. Ik ben 17 jaar ik heb onlangs een drone gekocht, de Mini. Ik heb de drones leren kennen omdat ik graag met techniek bezig ben en omdat ik een nieuwe hobby zocht voor de Corona om mij bezig te houden. Mijn hobby’s zijn modelbouw, dansen, fitness, koken, handwerken , film kijken en drone vliegen. Ik voel me een echte piloot omdat ik nu landschappen kan filmen en fotograferen. En ik zou naar later toe een iets professionelere drone willen maar ik begin klein.

Liesbet, Dendermonde

 

Ik heb sinds kort een DJI Mini 2.  Dit is mijn eerste drone maar ik wou al lang een drone kopen.  Als kitesurfer, mountainbiker en sporadisch snowboarder heb ik al langer een GoPro om mezelf en anderen te filmen. Fotografie en filmen doe ik graag tijdens mijn vakanties en weekends.  Met de Mini 2 moet ik nog veel leren en jullie website is al erg handig geweest.

Frank, Wilrijk

 

Ik ben een dronepiloot van het 1e uur en ooit begonnen met de Phantom 1. Heb een classificatie 2 en vlieg nog steeds bíjna elke dag met passie. Vlieg veel met toestellen als de Spark en de Mavic Air  just for fun.  De Phantom 4pro en inspire zijn meer voor fotoshoots e.d. Groetjes en veel vliegplezier gewenst uit Beerse!”

Donald, Beerse 

 

Ik ben sinds kort in het bezit van de Mini. Zit in een rolstoel en ben gek op de natuur, zo kan ik volop genieten. Leg de telefoon op mijn schoot zo kan ik de Drone makkelijk bedienen, in mijn armen en handen zit weinig kracht, maar dit heb je op deze manier ook niet nodig.”

Dick, Heerde, Nederland (Mavic Mini, “Oog”)

 

Student aan de Universiteit Gent: Master of Science in de Industriële wetenschappen informatica. Computers, technologie en wetenschap interesseren me enorm.”

Michiel, Sint-Amands

 

Ik ben een papa van twee kindjes. Ik heb een dochter en een zoon. Ik ben sinds 2003 werkzaam als inspecteur van politie. Sinds 2010 werk ik bij PZ RIHo, dichtbij mijn woonplaats. Ik ben reeds sinds enkele jaren geïnteresseerd in drones en heb intussen al enkele micro drones gehad. Tot voor kort was mijn duurste drone een Dji Tello. Vorig jaar kreeg ik op mijn werk de kans om mij kandidaat te stellen om dronepiloot te worden binnen mijn politiezone. Ik werd toen gekozen samen met een andere collega en heb intussen de opleiding succesvol gevolgd & geslaagd voor mijn opleiding Klasse 1A. En dan kocht ik mij ook een Mini waarmee ik op reis in Frankrijk toch reeds een aantal vluchten heb gedaan.”

Pascal, Sint-Eloois-Winkel

 

Ik ben Eddy, ik ben sinds 1 april 2019 op pensioen. De luchtvaart is altijd één van mijn dingen geweest en zodoende heb ik de laatste 10 jaar van mijn carrière het geluk gehad om op de militaire luchthaven van Melsbroek bij de 15de Wing te mogen werken. Ik tankte binnen- en buitenlandse toestellen, reed rond met crews en passagiers. in de winter waren we ook verantwoordelijk om de Apron sneeuwvrij te houden. Ik heb sinds het voorjaar van 2020 een drone waar ik, tijdens het verlof, al een paar mooie beelden mee heb kunnen maken. Verdere hobby’s zijn geocaching, bier brouwen, genieten en rondtrekken met de motorhome.

Eddy, Rillaar

 

Ik heb sinds eind mei 2020 een Mini en heb al enige ervaring opgedaan rond mijn eigen huis en op lage hoogte. De onduidelijkheid rond wat ik nu wel of niet mag maakt mij onzeker om mijn drone ergens anders te gebruiken. Ik hoop dan ook dat de Europese wetgeving vanaf volgend jaar meer zekerheid en vooral meer duidelijkheid geeft. Zonet heb ik de Litchi app aangeschaft en ga daar zo meteen mee aan de slag.”

Jan, Broechem

 

DJI Tello schuin vooraanzichtTechnicus, interesse voor alles wat met techniek te maken heeft van auto’s, motors, computers over haardrogers enz… tot een onlangs aangeschafte DJI Tello. Het verhaal begon bij de aanschaf van een GoPro om mijn fietstochtjes vast te leggen, dan een Sony Handycam, want onderweg kom je ook al eens iets tegen en het is toch handiger om een toestel te hebben met zoom en andere mogelijkheden dat je niet moet demonteren van je fiets enz… dat werd dat dan allemaal netjes gemonteerd op men nieuw samengestelde PC. De volgende logische stap was dus beelden van boven af, en we waren vertrokken, ik ben dus nu mededrager en verspreider van het ‘dronevirus’…”

Wim, Deurne 

 

Na een slechte start met de Mavic Mini 1 overgeschakeld naar een Mini 2.  Altijd al een obsessie gehad om ‘met een helicopter te vliegen’ – dat is nu zo wat waarheid geworden.  Met de Europese regels die in 2021 actief zijn geworden is het nu echt een haalbare hobby geworden, en het volgen van de regels is daar een extra dimensie van.

Yves, Wilrijk (Mini 2)

 

Ik vlieg af en toe met mijn drone om mooie beelden te maken zowel thuis als op vakantie. Ik vlieg met een Parrot Bebop 2. Bovendien ben ik 17 jaar en kom uit Bornem.”

Thijs, Bornem

 

Ik ben kinesitherapeut , op het einde van mijn loopbaan. Fotografie en video is sinds lang al een hobby, vooral dan over onze familie uitstappen met kinderen en kleinkinderen. De dronebeelden kunnen daarbij een extra dimensie toevoegen. Daarnaast is fietsen , meer en meer elektrisch…, een leuke bezigheid.”

Pol, Wielsbeke

 

Na 4 à 5 jaar niet meer gevlogen te hebben, heb ik me toch terug een drone besteld: het is de Mini geworden. Zoveel jaar gelden bouwde ik me zelf mijn eerste drone, de DJI F450. Nu, zoveel jaar later begint het weer te kriebelen. Het vliegen blijf je toch altijd maar naar zich toetrekken…”

Remko, Pelt

 FDR1 steunt jouw droneplezier. Steun jij ons?

FDR1 draait volledig op vrijwilligers. We rekenen ook nergens iets aan, alles is gratis. Zo willen we het ook houden in de toekomst. De FDR1-webservers blijven draaien puur op vrijwillige giften van tevreden leden, zoals jij. Steun jij jouw vereniging en help jij ons in de lucht te houden? Elke bijdrage, hoe klein of groot ook, maakt een wereld van verschil.

Dankjewel namens het ganse team!


Donaties gebeuren via de beveiligde services van PayPal. Je hoeft geen account te hebben, werkt met elke kaart.


FDR1 streaks (negatief)