Drone ziet werkzaamheden Toverland – fout of niet?

(30/12/2022) Je hebt grote fans van pretparken, en ook zij volgen graag veranderingen op de voet. Hoe makkelijk is een drone dan om even te gaan kijken?

Een dronepiloot maakte vorige week beelden vanuit de lucht van de werkzaamheden in het Nederlandse pretpark-voor-kinderen, Toverland (zeker een bezoekje waard, vooral met het handige naburige Center Parcs als weekend-uitvalsbasis). Zo zag hij wat ze daar allemaal aan het plannen zijn, of toch indicaties ervan, zo meldt ons een fan. Toverland heeft de dronepiloot vriendelijk gevraagd geen beelden meer te maken.

 

Schending van de droneregels?

Doet deze piloot iets fout? Als hij niét in een NFZ vloog én (voor alle zekerheid) niét boven het terrein vloog én geen mensen herkenbaar op de beeldplaat zette en niemand viseerde, deed hij niets fout. Hij bekijkt immers eenmalig een landschap met toevallig een bedrijf op, en overvloog geen mensenmassa’s. Kijk maar eens in onze Les 45: Privacy. Toch is het “op het randje”, want iemand zou dit ‘bedrijfsspionage’ kunnen noemen indien deze beelden met kwade wil herhaaldelijk werden gemaakt, maar tot op heden heeft Toverland geen wettelijke poot om op te staan tegen de vliegende pretparkfan.

 

Vriendelijke vraag

Toverland heeft toch blijkbaar de uitbundige dronepiloot vriendelijk gevraagd dit niet meer te doen, een vraag die we als dronecommunity moeten respecteren. Dat kunnen ze natuurlijk en is hun volste recht. Als dronepiloten willen we ook niet de verrassingen voor toekomstige Toverlandbezoekers verpesten.

 

Tevreden met de info op deze site?

Fijn! Veel droneplezier! Wist je dat je gratis lid kan worden van FDR1 en zo toegang kan krijgen tot extra verborgen & handige informatie?

Kom bij de leukste drone-familie van België!

Meer weten over lid worden

 


Beeld: N. Ringelberg