Ontdek Maven: automatische piloot voor je drone

Soms wil je kunnen focussen op het filmen met je drone, niet het technische van het vliegen. Of soms wil je focussen op de actie en wil je de drone zelf laten denken. Ontdek Maven die je drone meer (veel) laat kunnen. 

Wie al kennis maakte met Litchi als app, weet dat je drone (dankzij de SDK van DJI) vaak meer kan dan de standaard DJI Fly app ondersteunt. Natuurlijk moet DJI dit de ontwikkelaars toelaten via deze SDK, daarmee dat dit enkel voor drones geldt die minimaal al een 1,5 jaar bestaan. (Zoals algemeen alle Mini’s maar niet de DJI Mini 3 (Pro), de Air-serie, de Mavic 2 en Pro-serie, Spark & Phantom-serie) Maven is echter iets speciaals, en zeker de moeite waard is van dichtbij te bekijken.

 

Ontmoet de maker van Maven

FDR1 zou geen dronevereniging zijn als we niet voor jullie dat stapje verdergingen. Zo hadden we een kort maar krachtig interview met Michele Vagnetti, the brains achter Maven.

FDR1: Hoi Michele, stel jezelf & je bedrijf even voor.

Hoi, mijn naam is Michele Vagnetti, ik kom uit San Marino, dat is een klein landje in Italië om het eenvoudig te houden. Wat mijn bedrijf betreft: er is eigenlijk geen bedrijf. (lacht) ’t Is gewoon ik die alles doe: of het nu coding is, testen of customer care, ik doe het. Zelfs de Public Relations zoals je merkt.” 

FDR1: Hoe ben je ooit begonnen?

Ik heb altijd al code geschreven, gewoon voor ’t plezier. Ik kocht m’n 1e drone, een Parrot Bebop 2, en ontdekte toevallig dat Parrot een SDK had. Zo kon ik zelf een app schrijven -puur voor mezelf-, en zo startte ik. Ik maakt een app zodat de Bebop 2 me kon volgen, een “follow me”-functie dus, en ik toonde het resultaat aan de Parrot-owners group. Dat was daar een instant hit! Zo maakte ik de app compleet af en noemde ze ‘Bebop Pro’.” 

FDR1: En Maven, hoe kwam je daartoe?

Het Bebop Pro-verhaal was het begin van m’n programmer-carrière. Ik verfijnde deze eerste app nog gedurende 2 jaar. Toen kocht ik m’n eerste DJI-drone. Ook daar bestond een SDK voor. Dus, ik begon ook daarvoor te programmeren en kon steunen op al de ervaring die ik opgebouwd had bij het programmeren voor de Parrot-drones. En zo is Maven geboren: in het begin puur voor het aanbieden van een VR-functie. Daarna het gekende verhaal: update per update kwamen er features bij, tot je de Maven tegenkomt die je vandaag kent.” 

 

Ontdek Maven Pilot als fly-app

Allereerst: Maven kan zowat alles wat DJI Fly ook kan. Het gaat ‘m echter om de extra features, net zoals alternatief Litchi, toegevoegd aan het vliegplezier met je DJI-drone.

Je kan rekenen op volgende leuke extra’s voor je legacy drone:

  • Waypoint Mission: een volledige oplossing voor autonome navigatie, met ondersteuning voor POI, gebogen of spiraalvormig pad, tussentijds nemen van foto’s en zelfs import van Litchi-missies (en veel meer)
  • GPS Follow / Track me: letterlijk wat het zegt: je drone volgt je (op verschillende manieren, zelfs met orbit rond je)
  • VR-modus: je kijkt letterlijk vanuit je drone, en dit alles terwijl de camera beweegt zoals je hoofd (head tracking)
  • Virtuele co-piloot: kies een punt, de drone zal altijd daar naar kijken. Jij kan rustig VLOS rondvliegen.
  • Cable Cam: de geavanceerde versie van de virtuele co-piloot waarmee je een lineair pad combineert met een POI en jij de details bepaald.
  • Geofencing: bepaal de zone waarin je drone kan vliegen. Wees gerust, je kan niet buiten je eigen bepaalde veilige zone.
  • Headless Modes (Course Lock, Home Lock)
  • Maar ook Automatic Orbit, Spotlight, …

 

Hoe Maven installeren?

Eenvoudig, koop het programma in jouw App Store naar keuze en gebruik het in plaats van DJI Fly. Alle info, handleidingen en FAQ’s vind je op de website van de ontwikkelaar, mavenpilot.com En ja, deze app kost een 20-tal eurootjes, maar daarover gaan we niet discussiëren als je met een drone-setup vliegt van minimaal 500 euro. Kwaliteit kost geld.

Voorlopig bestaat op Android nog maar enkel ‘Maven Lite’, omdat deze nog al deze mooie features niet bevat, buiten de Follow me-modus en Cable Cam. Een (voorlopig) gratis voorproefje. (Situatie Januari 2023)


 

Nog niet overtuigd?

Een demo van een bekende YouTuber van 1 van de functies zal je wat extra inzicht geven. We wensen je alvast veel (extra) vliegplezier!

© Alle rechten voorbehouden aan de YouTube-kanaaleigenaar van het getoonde filmpje

Ontdekte je ons FDR1-kanaal al op YouTube?

Op YouTube wemelt het van leuke dronefilmpjes. Een echte bron van inspiratie! Vergeet ook de video niet te liken van de fijne YouTube-creator van het filmpje hierboven. Hij of zij zal het zeker appreciëren!

Ontdek het FDR1.be-kanaal op YouTube



Tevreden met de info op deze site?

Fijn! Veel droneplezier! Wist je dat je gratis lid kan worden van FDR1 en zo toegang kan krijgen tot extra verborgen & handige informatie?

Kom bij de leukste drone-familie van België!

Meer weten over lid worden

 


Foto: M. Vagnetti