Fimi Mini 3: een alternatief voor de DJI Mini 4 Pro?

(24/04/2024) FIMI, als Xiaomi’s trouwe copy-cat van DJI, lanceert de Mini 3. Het is exact wat je verwacht: een sub-250 gram drone met 4K/60 FPS of 48MP.

Specificaties

De Fimi Mini 3 onderscheidt zich als sub-250 gram-drone met 4K-filmen tot 60 FPS en zelfs 8K time-lapse. Al dit moois is mogelijk dankzij een Sony have niche CMOS-sensor met 48MP, die zelfs knappe opnames toelaat bij weinig licht. Mooie beloftes, maar even wat praktijkvoorbeelden afwachten.

Fimi’s Ocusync: SoLink dual-band

Net zoals DJI heeft Fimi een eigen technologie om zo goed mogelijk beelden door te zenden. “SoLink” noemen ze dit; het zou HD-beeldtransmissie toelaten tot 9 kilometer. Niet dat we dit nodig hebben dankzij onze VLOS, maar het is een knappe indicatie van de sterkte ervan. Ook zou de vertraging van het beeld maar 120ms bedragen, wat héél weinig is.

En in het pakket…

Je Fimi wordt geleverd met de standaard batterijen, die het 32 minuten uithouden, of ‘long-life’ batterijen die het een paar minuten meer uithouden. Niet de moeite dus. De gewone smart batterijen zijn goed genoeg met een 30 minuten elk. Wel leuk is dat de batterijtjes USB-C snelladen ondersteunen, handig voor die lange vliegdagen.

© Alle rechten voorbehouden aan de YouTube-kanaaleigenaar van het getoonde filmpje

Prijs

De prijs zou overeenkomen met die van de DJI Mini 2 SE. Ook is er nergens sprake van deftige obstakelsensoren. Geen concurrent dus voor de DJI Mini 4 Pro of zelfs de DJI Mini 3 Pro, maar eerder eentje als instapdrone voor de beginner, net zoals de DJI Mini 2 SE (of DJI Mini 3).

 

Conclusie?

Tot heden weten we ook niet of deze drone een C0-label draagt of niet, maar in de EU is het een verplichting dat élke nieuwe drone, gelanceerd na 1/1/2024, een C-label draagt. Mocht dit niét zo zijn, is dit géén drone om aan te kopen, maar raden we je eerder een DJI Mini 4 Pro aan. Misschien is het daarom dat de Fimi Mini 3 nog niet online in de EU te koop is.

DJI Mini 4 Pro als alternatief kopen >>


Welke drone past bij jou? Vraag 't aan de Wizard!

Met onze handige simulatietool ("wizard") ontdek je in 1,2,3 wélke drone het best bij je past.

Bespaar jezelf al dat zoekwerk en vraag het gewoon aan onze dronekeuze-wizard. Wie weet ontdek je wel iets wat je zelf nog niet wist. En ja, onze magiër stelt de juiste vragen. In minder dan 2 minuten ken je het antwoord.

Ontdek het snel!

Wizard starten >