Goed nieuws! Je legacy drone blijft ’n jaar langer legaal!

(16/03/2022) We bezitten op dit moment allemaal een “legacy drone” of “Cx-niet conforme drone”, waarop nog niet het door Europa geëiste Cx-klasselabel aanwezig is. EASA wijzigt nu een van de deadlines hieraangaande. 

Normaal was het voor velen onder ons (met ‘iets zwaardere drones’ van +500 gram) vanaf 2023 uit met de pret om in de Open Categorie A1/A2 te vliegen. Zoals je terugvond op onze wetgevingspagina , werden die gedoogd om in A1 en A2 te vliegen, en zouden die vanaf begin 2023 ‘verbannen worden’ naar de Open Categorie A3.

EASA brengt hier nu een wijziging in: de deadline van 31/12/2022 wordt nu één jaar opgeschoven naar 31/12/2023 zodat voor de dronepiloten met de betrokken drones de regel pas ingaat vanaf begin 2024.

Even nog duidelijk stellen: voor drones van minder dan 250 gram, zoals de DJI Tello, DJI Mavic Mini, DJI Mini 2 & DJI Mini 3 (Pro), was én is er geen impact.


We hebben onze wetgevingspagina op https://www.fdr1.be/wet  aangepast met de laatste info zoals gepubliceerd door Europa.


Tevreden met de info op deze site?

Fijn! Veel droneplezier! Wist je dat je gratis lid kan worden van FDR1 en zo toegang kan krijgen tot extra verborgen & handige informatie?

Kom bij de leukste drone-familie van België!

Meer weten over lid worden