DJI AIR 3 kan niet gevlogen worden met de DJI RC Pro RM510

Home Forums Andere drones DJI AIR 3 kan niet gevlogen worden met de DJI RC Pro RM510

Weergave van 1 genest reactie
 • Auteur
  Berichten
  • #10749

   Omdat ik bij mijn Mini 3 PRO gebruik maak van de DJI RC Pro RM510 (Alsnog aangeschaft toen deze betere RC na het uitbrengen van een update ook voor de Mini3 PRO geschikt was) navraag gedaan bij DJI of de DJI RC Pro RM510 ook (eventueel na update) geschikt is om de nieuwe DJI Air 3 mee te vliegen.
   Het teleurstellende antwoord van DJI was, dat dit niet kan, omdat er gewerkt wordt met het O4 transmissiesysteem. Ook was DJI vooralsnog niet van plan iets te doen aan updates om dat mogelijk te maken. Dit ondanks het feit dat we bij de RC Pro RM510 spreken over een aanschaf prijs van ruim €950,-
   (Mijn alsnog afweging voor de RM510 was mede, omdat ik er ook zwaardere drones dan de Mini 3 Pro mee zou kunnen vliegen.)
   Hopelijk zullen er wereldwijd meer bezitters van de destijds door DJI niet voor niets PRO RC genoemde RM510 druk proberen uit te oefenen om alsnog toch met een firmware update te komen om dit op te lossen!
   Ik heb nog nergens uitgebreidere technisch beschrijvingen gevonden over de bij de DJI AIR3 uitgebrachte nieuwe RC2 controller, zoals wat voor kwaliteit scherm, wat voor processor (van belang voor snel vlieg gereed zijn) interne opslag, mogelijkheid b.v. UAV Forecast of andere apps te kunnen installeren (wat kan op de RM510) en de mogelijkheid tot programmeerbare knoppen.

  • #10750
   Steven
   Sleutelbeheerder

   Je maakt hier een goed punt. Tot op heden, VOOR de Air 3, was er een ecosysteem (voor de makkelijkheid: alle DJI-drones met een 3 in de naam (en de Air 2S)) die met de DJI RC konden gevlogen worden en die allemaal steunen op O3 als transmissiesysteem. Voordeel: allemaal wat ‘uitwisselbaar’.

   Met de DJI Air 3 is er een niéuw ecosysteem. O4-transmissie gestuurde drones die NIET backwards compatible zijn. Je kan dus met de nieuwe DJI RC 2 géén andere drone (op dit moment van schrijven) aansturen dan de Air 3.

   Kijken waar dit naartoe gaat…

   De DJI RC 2 is vergelijkbaar met de DJI RC, maar hogere videotransmissie dus. Gelijkaardige knopjes, weliswaar bepaalde schroefjes en knopjes wat verschoven op de remote én antennes. Zoals alle andere DJI RC’s (niet pro) met scherm kan je géén derde partij-apps installeren op dit moment, heel spijtig.

   Meer op https://www.fdr1.be/dji-air-3-de-nieuwe-middenmoot-tussen-de-mini-3-pro-en-mavic-3/

   Gekende details van de DJI RC 2: (Bron: DJI.com)

   Krachtige Processor
   DJI RC 2 is uitgerust met een krachtige processor met verbeterde CPU- en GPU-prestaties. Dit zorgt voor een ultrasoepele werking van de app en het systeem, wat zorgt voor een naadloze en intuïtieve besturingservaring bij elke vlucht.

   Videotransmissiesysteem
   De volgende generatie DJI O4-videotransmissietechnologie ondersteunt frequentiebanden van 2,4 GHz, 5,1 GHz, en 5,8 GHz, waardoor DJI RC 2 verbeterde anti-interferentiemogelijkheden heeft. In combinatie met drones die compatibel zijn met O4, zoals DJI Air 3, kan DJI RC 2 HD low-latency videotransmissie bereiken binnen een bereik van max. 20 km.

   2T4R-antennes
   DJI RC 2 integreert twee ingebouwde en twee externe antennes, die een 2T4R-systeem ondersteunen. Dit verdubbelt het aantal zender- en ontvangerantennes in vergelijking met de vorige generatie DJI RC, waardoor de signaalsterkte wordt verbeterd en de transmissieprestaties verder worden verbeterd voor soepele bediening en veiliger vliegen.

   FHD-scherm
   DJI RC 2 heeft een 5,5-inch 1920×1080 ingebouwd FHD-scherm dat 700 nits hoge helderheid kan behouden.

   Opslagcapaciteit
   DJI RC 2 wordt geleverd met 32 GB ingebouwde opslag, waardoor directe schermopname en caching mogelijk is. Het ondersteunt ook microSD-kaartuitbreiding voor een extra opslagoptie.

   Licht en compact
   Zelfs met verbeterde verwerkings- en videotransmissieprestaties, toegevoegde antennes en een ontwerp met actieve koeling, weegt de DJI RC 2 slechts 420 gram. Dit zorgt voor een comfortabele grip en moeiteloze bediening, vooral bij langdurig gebruik.

Weergave van 1 genest reactie
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.