Wat is oorzaak van verbindingsverlies drone/RC

Home Forums DJI Mavic Mini Wat is oorzaak van verbindingsverlies drone/RC

Weergave van 2 geneste reacties
 • Auteur
  Berichten
  • #5145
   Rudy De Smedt
   Bijdrager

   Hallo,

   Ik heb 4 stuks Mavic Mini 1 en heb al 25x hetzelfde patroon gevlogen in een redelijk stedelijke omgeving. In ongeveer 25% van de keren valt mijn verbinding uit binnen de 1 a 2 minuten. Ik probeer dan steeds 2 verschillende drones en zelfs vanuit verschillende opstelplaatsen op hetzelfde binnenplein. Soms probeer ik wel 8 keer gedurende een half uur en geen enkele keer luk ik om langer als 2 minuten verbinding te houden. Zelfs kabel uit GSM en opnieuw verbinden tijdens vlucht helpt niet. Als ik enkele uren later terug naar dezelfde locatie ga, met dezelfde drones en gsm, dan werkt het soms probleemloos en ben ik half uur aan dronen zonder connectieverlies. Ik let steeds op minstens 10 satellieten en ik kan me niet voorstellen dat de wifi signalen van de appartementen in de buurt zo ver buiten huis geraken. Ik ben al aan het denken aan vochtigheid in de lucht. Iemand? Zijn er soms radio amateurs die een zone kunnen platleggen als ze uitzenden?

  • #5146
   Steven
   Sleutelbeheerder

   Hoi Rudy,

   Veel hangt mogelijk af van de omgeving. WiFi-netwerken kunnen heel wat storing veroorzaken. Vlieg je steeds VLOS? Soms zijn ook objecten tussen jezelf en de drone de oorzaak (vooral bij de Mini 1).

   Loop eens rond in de omgeving waar je vliegt en kijk eens op je gsm, zoals je zou zoeken naar WiFi-netwerken. Kan je een idee krijgen hoeveel netwerken rondom je storen.

   Vochtige of droge lucht geleidt inderdaad straling anders.

   Normaliter zou je drone, bij signaalverlies, RTH moeten initiëren.

   Handige pagina’s om eens te bekijken:
   https://www.fdr1.be/les-36-rc-of-drone-verbinding-verloren-help/
   https://www.fdr1.be/les-19-hoe-een-sterk-signaal-met-je-drone-behouden/

  • #5172
   Rudy De Smedt
   Bijdrager

   Hallo Steven,

   Dank voor je reactie. Ik vlieg zo goed als altijd VLOS. De storingen waar ik van spreek zijn al zelfs helemaal in het begin van mijn sessie als ik de drone nog maar op hoogte aan het brengen ben. Het grappige is dat als ik goede verbinding heb, dat ik op die genoemde site geen verbindingsverlies heb, zelfs wanneer ik even niet VLOS heb.

   Ikzelf denk dat er radioamateurs in de buurt zijn die met stoorzenders of jammers aan het werken zijn. Soms zijn ze andere dingen aan het doen in het leven en dan kan ik vrij vliegen. Maar soms hebben ze er zin in om mij te plagen. Ik kan er mij wat bij voorstellen want ik dien 2x per week de site op te meten en de buren vinden dat niet leuk dat ik 15 min van hun stilte afneem.

   Nogmaals bedankt voor de linken.

   Rudy

Weergave van 2 geneste reacties
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.