Propellers

Om een goeie drone te hebben heb je meer nodig dan een batterij en de drone zelf. Je vergeet namelijk vaak een van de meest essentiële elementen, tijdens de vlucht bijna onzichtbaar: de propellers. 

De basis

Tello Minidrones hebben 4 propellers (synoniem: propellors, props), 2 die met de klok meedraaien (Clockwise, “CW”) en 2 die tégen de klok indraaien (Counterclockwise, “CCW”). Deze 2 paren props staan kruislings tegenover mekaar op de drone gemonteerd.

 

Het zijn de props als geheel die voor de stabiliteit van de drone zorgen, en de aansturing van de piloot via de motoren vertaling naar de correcte beweging. Immers, zodra de propellers ten opzichte van elkaar in draaisnelheid veranderen zal de drone zich in de richting verplaatsen waar de propellors het langzaamst draaien. Bij een drone maakt het niet uit in welke richting dit gebeurd en daardoor kun je met een drone in ieder gewenste richting vliegen.

Officiële propellers: “PART 02”

Bij de aankoop van je drone krijg je standaard 2 keer 4 propellers mee. Een vliegsetje en een reservesetje dus. Altijd goed om de verpakking 2 keer na te kijken vooraleer je deze weggooit, want de props zitten soms verstopt bij het doosje met de handleiding. (kan variëren)

De Tello propellers voelen stevig aan, zijn puur zwart uitgevoerd en wegen tussen de 2 à 3 gram voor een setje van 4.

Ryze Tello officiële propellers kopen >>

 

Meer weten? Ontdek hoe propellers te vervangen zonder te panikeren in Les 4 van onze Drone School.

After-market props: alle kleurtjes

Opletten!

Het internet zou het internet niet zijn mochten er niet allerhande derde partijen ook propellers voor de Tello beginnen vervaardigen. Zo vind je heel wat props in mooie kleurtjes zoals rood, blauw, geel, standaard zwart, wit of grijs.

Let wel op, mogelijk zijn ze van iets dunner plastic, of minder goed uitgebalanceerd. Dit heeft zo zijn voor- én nadelen in races, maar zeker bij het maken van filmbeelden.