Range extenders voor je DJI (Mavic) Mini (SE) (2)

Ook al moet je steeds VLOS blijven vliegen, het is een fijne sport zo vér mogelijk met je DJI Mavic Mini te vliegen,… volgens sommigen. Daar spelen fabrikanten gretig op in met allerlei hulpmiddeltjes. 

De DJI Mavic Mini en DJI Mini SE werken met een actief via 2 antennes uitzendende RC (remote controller oftewel afstandsbediening)  waaraan je smartphone als slim scherm hangt, en de Mini stuurt op zijn beurt de beelden en telemetrie terug tijdens zijn vlucht. Als je nu die 2 antennes sterker kan maken, of beter gezegd (nog) meer gerichter, dan boost je het signaal.

Zo zijn er 2 favoriete oplossingen onder de afstands-enthousiasten: parabolische versterkers die zo de signalen focussen, of aluminium/koperen ’60’s-style “Yagi” antennes voor de 2.4 GHz band of eenzelfde soort antenne-opzetstukken voor de  5.8 GHz band. Deze laatste echter is niet goed voor “ver” te gaan (wegens de eigenschap van de resp. frequenties). Meer details over je signaal sterker maken schreven we al elders neer, maar hier tonen we even de 2 oplossingen naast elkaar, met dank aan een paar YouTubers die uitbundig alle opties testen.

 

De testers aan het woord

 

 

 

Conclusie?

Samengevat komen vaak de “Yagi”-antennes er het beste uit als we naar absoluut resultaat van signaalversterking en afstand kijken, maar de parabolische zijn dan weer iets makkelijker in gebruik om te monteren/demonteren met lichte toegave op resultaat dus. Prijsmatig komen ze allemaal terecht, al naargelang waar je ze besteld hebt, tussen de 10 en 20 euro. Wel veel geld voor wat plastic en een beetje ijzer wat je, met wat inventiviteit zelf kan fabriceren uit mini-cola-blikjes. Toch, even kopen en je hebt het hebbedingetje van veel dronepiloten.

 

Voor de DJI Mavic Mini / SE / Air

Parabolische versterkers (Mavic Mini) >

 

Yagi's kopen (5.8Ghz, Mavic Mini) >

 

 

Voor de DJI Mini 2 / Air 2S

Yagi's kopen (5.8Ghz, Mini 2) >

 

Yagi's kopen (2.4Ghz, Mini 2) >

 

 

Tevreden met de info op deze site?

Fijn! Veel droneplezier! Wist je dat je gratis lid kan worden van FDR1 en zo toegang kan krijgen tot extra verborgen & handige informatie?

Kom bij de leukste drone-familie van België!

Meer weten over lid worden