UAV Forecast: weer of geen weer om te vliegen?

Is het weer om te dronen? Je kan dit makkelijk checken vanuit je luie stoel, of weten wat de windsnelheid is op welke hoogte. De ideale weerapp voor jou als Drone Ace: UAV Forecast.

UAV Forecast = gratis (…ongeveer)

UAV Forecast logoHet feit dat deze app zo populair is als standaard go to weather app voor de drone community is eenvoudig: ze is gratis voor basic gebruik én volledig. Ze is beschikbaar voor zowel Apple’s iOS als Google’s Android OS.

De enige ‘grote’ beperking die je ervaart, naast wat pro-features, is dat je in de gratis modus maximaal 3u vooruit kan kijken, wat voor de occasionele dronepiloot genoeg is, maar net te weinig (aanpassing sinds 1 mei 2023). Wens je dit alsnog uit te breiden, kost dit € 5,59 per jaar, wat geen geld is voor al dit goeds, als je via hun website gaat. Via de app-stores betaal je mogelijk ietsje meer (een 2-tal euro). De “hobby” en “pro” zijn voor de meesten onder ons niet van toepassing.

Zeer complete weer-app voor dronepiloten gebouwd

Deze app is heel overzichtelijk, en vooral: voor de drone community gebouwd. Via de slider onderaan schuif je verder in de tijd en verandert het dashboard naar de waarden op dat moment. Je kan deze waarden zelf...

Verder lezen?

Je ziet dit bericht omdat het vervolg van dit artikel is voorbehouden voor onze leden (en je niet ingelogd bent).

Tip: Klik onderaan deze pagina op "inloggen" & lees rustig verder.  

Nog geen lid? Geen probleem! Je kan gratis lid worden van FDR1 en toegang krijgen tot alle extra informatie zoals deze.