DJI RC is nu ook compatibel met de DJI Mavic 3

(09/07/2022) Sinds de laatste update van DJI Fly is de DJI RC, de smart controller-met-scherm van de DJI Mini 3 Pro, ook compatibel met de DJI Mavic 3. 

DJI Smart Controller & DJI RC-N1 voor de DJI Mini 3 Pro
DJI RC als Smart Controller & DJI RC-N1

Dankzij een update is nu ook de DJI RC een kunstje rijker: je kan ‘m ook gebruiken voor je DJI Mavic 3, als goedkoper alternatief (299,-) voor zijn grote broer, de DJI RC Pro. (bijna 1000,-) Handig voor wie een extra controller wilt, of een alternatief met scherm voor de gewone Mavic 3-controller.

Toch heeft de DJI RC nadelen t.o.v. zijn grotere broer, de RC Pro:

  • Om online te vliegen ga je een hotspot moeten hebben op je smartphone-in-je-broekzak. Echter: je kan kaarten “preloaden” op de controller voor offline gebruik door in te zoomen thuis op de vlieglocatie.
  • DJI RC Pro
    DJI RC Pro

    De USB-C-poorten kunnen géén video exporteren. Enkel de duurdere RC Pro kan dit (op dit moment).

  • Scherm is 700 Nits en goed zichtbaar, hetzelfde als een smartphone die een paar minuten in de zon draait, ook al starten smartphones vaak de 1e minuten met 1000 Nits.
  • Officieel kan de Smart Controller géén 3rd party apps draaien. Enkel de duurdere RC Pro kan dit (op dit moment).
  • Je kan niet live-streamen vanop de remote.
  • De Smart Controller werkt niét met de DJI Goggles. Enkel de duurdere RC Pro kan dit (op dit moment).

De DJI RC is trouwens ook (binnenkort) apart te koop dus voor 299,-. Ook handig om weten als je ooit een DJI Mini 3 Pro als pack aanschafte met de gewone controller…

Tevreden met de info op deze site?

Fijn! Veel droneplezier! Wist je dat je gratis lid kan worden van FDR1 en zo toegang kan krijgen tot extra verborgen & handige informatie?

Kom bij de leukste drone-familie van België!

Meer weten over lid worden