Je DJI-drone krijgt een nieuw (oude) feature: tripod mode

(16/06/2022) Met de komst van DJI Fly introduceerde DJI de “Cine Mode” op hun drones. Daarmee verloren fotografen ook een oude bekende. Voor fotograaf Philip Bloom was dit genoeg voor actie. 

Tripod Mode? Statiefmodus?

camerabewegingenTripod Mode of statiefmodus is een instelling van je drone waar je letterlijk je drone als vliegende camera ergens hangt. Je drone wordt beperkt in snelheid, maximaal 1 m/s. Met die extreem lage snelheden kunnen pro’s makkelijk filmische epic shots uitvoeren zoals crane/Jib- en Dollyshots.

Het verschil zit ‘m dus in de beperking in snelheid: Tripod Mode had dus 1 m/s, je Cine Mode kan met z’n trage beweging enkel maar een limiet van 5 m/s instellen. En voor de pro’s is dat ‘a big deal’: de sticks zijn immers véél minder gevoelig in Tripod Mode. Maar ook voor beginners is statiefmodus handig: je oefent goed je stick-bewegingen zonder veel risico in deze veilige modus.

 

Tripod mode of statiefmodus

 

DJI Mavic 3 Cine

En wanneer krijgen we deze nieuwe modus?

DJI aanvaardde de vraag van Philip Bloom, die met een petitie zijn intenties aan DJI duidelijk maakte.

Het Chinese bedrijf gaf aan de modus terug te gaan toevoegen (als een Cine Mode met een beperkte snelheid), maar gaf nog geen datum of drone range. Mogelijk gaan de resp. topmodellen van hun reeksen, de Mavic 3 en de DJI Mini 3 Pro, deze modus alvast krijgen.

Of elke-met-DJI Fly-vliegende drone dit krijgt, weten wel nog niet (maar kan wel een goeie gok zijn).

 

Tevreden met de info op deze site?

Fijn! Veel droneplezier! Wist je dat je gratis lid kan worden van FDR1 en zo toegang kan krijgen tot extra verborgen & handige informatie?

Kom bij de leukste drone-familie van België!

Meer weten over lid worden