Je Mini 4 Pro kan technisch maar 120m hoog? Het meest circulerende gerucht tot nog toe

(16/10/2023) Vele Mini 4 Pro-piloten keken naar verbaasd naar hun DJI Fly app toen ze merkten dat de maximaal instelbare hoogte plots 120 meter geworden was in plaats van DJI’s standaard 500 meter. Een reden om toch géén Mini 4 Pro te kopen? 

DJI Mini 4 Pro 120m

De 4 Pro-ervaring

DJI Mini 4 Pro (flying)Bij de lancering haalden vele dronefans hun spiksplinternieuwe DJI Mini 4 Pro uit de doos, enkel om maar te ontdekken dat deze C0-drone door DJI een plafond had gekregen van 120m. Aanpassen van de slider in de opties van hun DJI Fly app naar een hogere waarde ging niet meer, waar andere niet-C0-drones een technisch(!) plafond hadden van 500 meter.

Het regende klachten en DJI maakte het snel met een update (voorlopig?) ongedaan, zodat iedereen terug z’n schuivertje hoger kon zetten dan 120 en de Mini 4 Pro werd weer de lieveling van iedereen.

Meer over de DJI Mini 4 Pro

 

Je zou zeggen: “Geen probleem, ik mag toch maar 120 meter hoog vliegen in België of Nederland omdat ik de Europese Droneregelgeving moet volgen”, en dan heb je het hélemaal juist. Maar toch is dit een technisch issue. We leggen even uit waarom.

 

Waarom 120 meter toch een probleem is, en ook niet…

Lees verder in dit artikel >

 

Tevreden met de info op deze site?

Fijn! Veel droneplezier! Wist je dat je gratis lid kan worden van FDR1 en zo toegang kan krijgen tot extra verborgen & handige informatie?

Kom bij de leukste drone-familie van België!

Meer weten over lid worden