DJI lanceerde de DJI Mini 4 Pro met weer de reeks aan superlatieven, en ja, het is een héle goeie drone die nog minder weegt dan 250 gram ook. Met zijn C0-label geeft dit tal van mogelijkheden.
Met de DJI Mini 4 Pro zet DJI eigenlijk een fout recht: dit is wat de DJI Mini 3 Pro had moeten zijn. De 4 Pro komt dan ook in héél veel opzichten overeen met zijn kleinere broer en steelt enkele goodies van zijn grotere broer, de DJI Air 3.
4 Pro: een heel voorspelbare upgrade
Hoe positief ook men op het internet is over deze drone, het was allemaal in de lijn van de verwachting. De DJI Mini 4 Pro is een waardige extra upgrade van de Mini 3 Pro.
Kocht je dus nog nooit een DJI-drone, start je in de hobby, weet dan dat je wel wat geld gaat besteden, maar dat je maximale automatisatie en vlieggemak binnenhaalt. Het is dé startdrone voor iemand die beseft dat de dronehobby een dure hobby is, maar die veilig wil (leren) vliegen én kwaliteit aan de vingertoppen wil.
DJI Mini 4 Pro (FMC) kopen >> Varianten o/d DJI Mini 4 Pro kopen >>
De specificaties van de DJI Mini 4 Pro
Net zoals voorganger Mini 3 Pro weegt de 4 Pro minder dan 250 gram. Ook bezit hij een C0-label. Dit geeft ons als piloten de meeste vrijheid om te vliegen in de Open Categorie A1.
Ook heeft de Mini 4 Pro obstakeldetectie zoals zijn voorganger, eenzelfde sensor en vaste focus van 1.7, true vertical shooting voor de Instagrammers en Tiktokkers onder ons, heeft die ook een fotoresolutie van 48 MP en vlieg je met de batterijen in praktijk “rond de 30 minuten”, wat ze je ook durven zeggen. Allemaal gekende koek. Wat is er dan extra (en dus nieuw)?
- Met een slimme plaatsing van obstakelsensoren voor en achter ‘onder een hoekje’, heeft de DJI Mini 4 Pro nu 360°-obstakeldetectie, wat een hele verbetering is t.o.v. z’n voorganger: de grootste last met obstakels heb je immers aan de zijkanten van je drone, niet vooraan of achteraan.
- De video’s kunnen nu tot 4K/100FPS. Wel een rare framerate, vooral voor wie 30 FPS als basis neemt, maar filmisch in Europa een goeie keuze, zeker voor ons als Europeanen.
- Softwarematig kunnen we nu ook focustrack, timelapse én…. waypointmissies, een functie die al een tijdje ontbrak en enkel voorbehouden was voor duurdere drones.
- Net zoals grote broer Air 3 gebruikt de Mini 4 Pro nu de 04-transmissie, wat betere videotransmissie en sterker signaal garandeert als voordeel. Nadeel: Zo zal hij dan ook enkel de DJI RC 2 en opgewaardeerde gewone controller met 04 kunnen gebruiken zoals de Air 3, zonder backwards compatibiliteit met de andere “3”-series.
- Het prijskaartje blijft ook “à la 3 Pro”: je hebt een prijsvork van 799,- tot 1129,- waarbij je bij deze duurste optie wel écht waar voor je geld krijgt.
Conclusie en advies: deze Mini 4 kopen of niet?
- Voor wie mét budget de dronehobby instapt, is deze veilige én complete drone dé drone om te kopen. Ook voor wie een oudere Mini (niet pro) bezit, is dit dé waardige upgrade
- Wens je ‘m aan te schaffen, overweeg dan zeker de Fly More Combo. Andere combinaties raden we je als ervaren dronepiloten echt af: met 1 batterij en geen reserve-props kom je niet ver. Overweeg ook de DJI RC 2, met het ingebouwde scherm als super-feature die je het leven veel… veel… véél makkelijker maakt.
- Bezit je op dit moment een DJI Air 3 of DJI Mavic 3 Classic of hoger, dan is de DJI Mini 4 Pro niéts voor jou, tenzij je ook in minder open ruimtes moet vliegen voor je (bij)beroep.
- Zelf onzeker wélke drone voor jou de beste is? Test het met onze Dronekeuze-wizard