Kort drone-nieuws uit Nederland

(23/02/2022) Vaak loopt de drone-evolutie in België en Nederland samen, maar soms zijn er ook interessante ontwikkelingen apart bij onze noorderburen te vinden. We vatten het even samen als kort nieuws. 

Curaçao

Volgens een artikel op Koninkrijk.nu gaat Nederland proberen om ook de Europese Dronewetgeving ingang te laten vinden op Curaçao.

Het gaat hier voor alle duidelijkheid niet over gewoon onze amateurvluchtjes, daar is al een wetgeving rond op het eiland, maar vooral over het ‘vliegen zonder gezagvoerder’ voor commerciële doeleinden. Denk bijvoorbeeld aan pakketjesvervoer door AI-gestuurde drones.

In essentie wil Nederland alles voorbereiden voor U-Space, zodat ook Curaçao op deze infrastructuur kan aansluiten. In ons artikel over U-Space gaan we hierover meer in detail.

Drone op reis failliet?

FDR1 streaks (negatief)Een icoon in dronegeschiedenis, Drone Op Reis, zette kortstondig een punt achter zijn bestaan.

Op de site kon je vaak land-per-land uitgestippeld terugvinden welke juridisch kader er gold voor drones op je reisbestemming. Voor een groot deel kan je ook de dronekaarten per land terugvinden op de FDR1-site, maar Drone Op Reis bood ook nog andere info, ook was de informatie vaak achterhaald.

Een site zoals dit vergt enorm veel onderhoud in altijd-veranderend-droneland. Recentelijk probeerden ze dit op te lossen met een betalende optie en veel reclame. Het waren de kosten van het gratis platform onderhouden dat hen de das omdeed.FDR1 steunt jouw droneplezier. Steun jij ons?

FDR1 draait volledig op vrijwilligers. We rekenen ook nergens iets aan, alles is gratis. Zo willen we het ook houden in de toekomst. De FDR1-webservers blijven draaien puur op vrijwillige giften van tevreden leden, zoals jij. Steun jij jouw vereniging en help jij ons in de lucht te houden? Elke bijdrage, hoe klein of groot ook, maakt een wereld van verschil.

Dankjewel namens het ganse team!


Donaties gebeuren via de beveiligde services van PayPal. Je hoeft geen account te hebben, werkt met elke kaart.