Kort nieuws: ook in Amerika steunt men Remote ID

(30/07/2022) Ook in Amerika haalt de FAA zijn slag thuis: de rechter steunt daar ook Remote ID, de ‘digitale nummerplaat’ van je drone. 

FAA logoIn Amerika wordt alles (meer) met rechtbanken geregeld dan hier in Europa. Daar steunde recent het Hof van Beroep de regels van de FAA over identificatie op afstand, kortom Remote ID. In een wereld waar meer en meer drones in de lucht komen, is dit een noodzaak. Daarmee volgt Amerika een beetje de Remote ID-regels die de Europese Wetgeving denkt te brengen.

De protestgroepen die dit “onnodig gecontroleerd van de overheid” vinden, halen dus daar hun slag niét mee thuis. De regel, die in april 2021 uitgeschreven werd, zegt dat droneproducenten 18 maand de tijd hebben om deze technologie in hun drones in te bouwen. Zo zal oktober 2022 dus héél bepalend worden.

 

‘Drones are coming.’ Heel veel zelfs. Ze zijn leuk en nuttig. Maar hun vermogen om te wrikken, te spioneren, neer te storten en dingen te laten vallen, houdt reële risico’s in. Free-for-all drone use bedreigt het luchtverkeer, mensen en dingen op de grond, en zelfs de nationale veiligheid.” – Rechter Cornelia Pillard

 

Hoe de situatie in Europa zit, kon je nalezen in ons artikel “Remote ID: Wat? Wanneer? Hoe?“, met leuke vrijstellingen voor <250gram-drones zoals de DJI Tello, DJI Mavic Mini, DJI Mini 2 & DJI Mini 3 (Pro).

 

Tevreden met de info op deze site?

Fijn! Veel droneplezier! Wist je dat je gratis lid kan worden van FDR1 en zo toegang kan krijgen tot extra verborgen & handige informatie?

Kom bij de leukste drone-familie van België!

Meer weten over lid worden