Let op met de Skye drone

(30/04/2020) Misschien heb je in je Facebook timeline of op andere websites advertenties voorbij zien komen voor de SKYE Drone.  Het is een drone die met veel lof wordt aangeprezen als “de sensatie van 2019”. Geloof niet alles wat je leest…

Skye Drone? Neen, Eachine E58.

In werkelijkheid is het een DJI Mavic Pro kloon, die enorm overeenkomt met de Eachine E58 uit 2017 (prijs op Chinese sites: 39 EUR). Een verouderd toestel dus met verouderde technologie, waar mooie filmpjes mee opnemen wel wat uitdagingen zal opleveren, voor het drievoudige van de prijs van het originele toestel én dat zich vergelijkt met een drone zoals de Mavic Pro van meer dan 1000 EUR. Niet echt realistisch.

Skye drone is campagnematige herverkoop.

De SKYE Drone – die zogenaamd “met 50% korting ‘nog maar’ 94 à 97 euro kost en bijna uitverkocht zou zijn” – is niets meer dan oude wijn in nieuwe zakken (de Eachine E58 @ 39 EUR). Waarschijnlijk heeft men een grote restpartij kunnen opkopen en die wordt nu met een intensieve online marketingcampagne en onder een nieuwe naam neergezet als de ultieme selfiedrone, die ontwikkeld zou zijn door ex-medewerkers van DJI. Of men koopt op sites zoals Banggood of Alibaba de drone systematisch zelf voor een paar tientallen euros om die dan met winst verder te verkopen.

Goedkope imitatie

We zeggen hier bewust “let op en informeer jezelf”, als je voor eenzelfde hoeveelheid cash of minder een DJI Tello kan hebben, met meer aan boord dan goedkoop plastic. Vermijd frustratie, teleurstelling en onbewezen claims met dit soort deals “to good to be true”.

Rare motorgeluiden, geen GPS, 720p, geen detectie van afdrijven/drift (zoals Tello), per batterij maar 6 minuten vliegen, goedkoop plastic overal, imitatie,… Bekijk YouTube maar eens met allerhande reviews/klachtenvideo’s vooraleer je dit overweegt.

Oordeel zelf

We plaatsten hieronder de meest neutrale reviews die we vinden konden (best Engelse ondertiteling aanzetten) van het ‘originele’ product, de Eachine E58 voor 1/3e van de prijs van de Skye Drone – Komisch was dat we voor het starten van deze 1e vrij negatieve review een reclame op Youtube kregen… voor de Skye Drone.

 

 

Deze man probeert, maar stuntelt verder en probeert het beste te maken van een drone:

 

Tevreden met de info op deze site?

Fijn! Veel droneplezier! Wist je dat je gratis lid kan worden van FDR1 en zo toegang kan krijgen tot extra verborgen & handige informatie?

Kom bij de leukste drone-familie van België!

Meer weten over lid worden