LiPo safe bag: veilig je batterijen transporteren

Neem je je drone mee op reis of in een omgeving waar druk en temperatuur variëren, dan bewaar je je batterijen tijdens transport best op een veilige manier. Zo vermijd je accidenteel ontploffen, ontbranden en alle nare gevolgen vandien. 

Performante motoren, gevaarlijke batterijen

Zoals je in onze Drone School les 44 kon lezen: veiligheid bij dronen is belangrijk, maar ook tijdens transport. Immers, onze drones vliegen met hoog-performante motoren die vaak piekbelasting ondervinden. Daarom zijn de batterijen ook altijd enorm performant… en dus gevaarlijk in de verkeerde situaties.

Veilig transporteren van je batterijen

Zo ook bij transport, vooral in een vliegtuig. Daarom zal de luchtvaartmaatschappij vaak eisen dat je ze meeneemt in handbagage, zo blijven ze, met de passagiers in een onder druk staande en verwarmde ruimte, in plaats van blootgesteld aan de elementen in het ruim, waar het makkelijk lage druk en -50°C wordt.

Je vervoert dan ook best je batterijen in een speciaal zakje, de zogenaamde ‘LiPo safe bag’, letterlijk de verkorte naam voor Lithium-Polymeer veiligheids(transport)zak. Zo maximaliseer je jouw veiligheid en die van de batterijen. Naast de batterijen half opgeladen en met afgeplakte contactpunten te vervoeren, beschermt de zak je dus ‘mocht er toch iets misgaan’.

 

Safety first

Voor de prijs moet je het alvast niet laten: dit soort LiPo safe bags zijn niet duur en het loont echt de moeite door het uitgeven van een tiental euros aan een zakje onkosten van duizenden euros te vermijden bij ongevallen.

Brandgevaar uitsluiten is nooit slecht, zelfs niet bij de batterijen ‘gewoon’ bewaren in je huis. 

 

We zochten enkele handige kandidaten voor jullie op:

 

Voor dronepiloten die vliegen met DJI Tello, DJI Mavic Mini, DJI Mini 2 & DJI Mini 3 (Pro):

LiPo Safe bag voor Mini's & Tello kopen >>

 

Voor dronepiloten vliegend met grotere drones zoals DJI FPV:

LiPo Safe bag voor DJI FPV kopen >>

 

Voor dronepiloten met grote batterijen en handige opslagnoden:

grote LiPo Safe bag kopen >>