In de RC controller “Operator Registration Number” formaat klopt niet!

Home Forums Varia – Wetgeving In de RC controller “Operator Registration Number” formaat klopt niet!

Getagd: 

Weergave van 4 geneste reacties
 • Auteur
  Berichten
  • #9070
   Alex Leys
   Bijdrager

   Ik zit al een ganse tijd te mailen met zowel DJI als met uas@mobilit.fgov.be. Nergens kan ik een oplossing krijgen om toch mijn operator-ID in de controller te zetten.

   In de RC controller heeft de in te brengen ID een formaat van 16 karakters dan- en drie karakters. Hoezeer men bij DJI moeite doet, het lukt niet.

   Op mijn vraag bij UAS Mobilit kreeg ik als antwoord “Ten slotte heeft de DGLV niets te maken met DJI” terwijl de vraag ging over het formaat van het gevraagde ID.

  • #9071
   Steven
   Sleutelbeheerder

   Hoi Alex,

   Klopt dat de Cel UAS dit niet weet. Je loopt ook voor op de realiteit: hoewel REMOTE ID binnenkort een feit wordt (met uitstel), is het er nog niet (voor Europa, voor ons).

   Even geduld dus oefenen. Er is inderdaad in DJI Fly nog geen optie voorzien.
   We volgen het alvast op en rapporteren eens we het te weten komen.

   Meer op https://www.fdr1.be/remote-id-wat-hoe-wanneer/ voor alvast het kader.

  • #9076
   Alex Leys
   Bijdrager

   Steven,
   ik ging er van uit dat, als de optie in je software aanwezig is en door de laatste update is je drone C1 compatibel, dat je dan ook je operator ID maar moet kunnen inbrengen.
   Ik moet wel een pluim geven aan de mensen van DJI, ze zijn blijven zoeken naar een antwoord.
   Het enige wat ik mis door die laatste update is het feit dat de “auxiliary lights” van mijn Mavic 3 enkel nog automatisch gaan branden. Eerder kon je het aan- en uit schakelen ook koppelen aan de C1 of C2 knop, handig om in VLOS te blijven vliegen!

  • #9114
   Alex Leys
   Bijdrager

   Ondertussen is er wat klaarheid gekomen in deze kwestie.
   Bij een eerste contact met de Cel UAS kreeg ik te horen dat ik alles door mekaar haalde en dat C1 zelfs helemaal nog niet bestond! (die kennen blijkbaar de nieuwe Mavic 3 Classic niet!)
   Na contact met EASA was er bij de cel UAS plots een meer onderlegde medewerker die me wist te vertellen dat het volledige remote ID wel te vinden was als je iets dieper gaat zoeken. Na het inloggen bij “es.mobilit.fgov.be/drones/home” moet je verder gaan onder het item “Exploitant”, vreemd dat dit bij het eerste contact niet geweten was…
   Ondertussen is het gelukt om mijn Exploitant ID te vermelden in de RC controller van mijn Mavic 3.
   Nu is het nog wachten op de C1 markering, via een zeer behulpzame medewerker van DJI zou ik hiervan op de hoogte gehouden worden.

  • #10304
   Roger Moortgat
   Bijdrager

   Je moet kijken in de persoonsgegevens van je operator certificaat bij FullString daar staat je operatornummer – xxx

   • #10305
    Steven
    Sleutelbeheerder

    Klopt, je geeft het volledige nummer in, inclusief de 3 tekens achter het streepje, en je controller “kort dit af” tot enkel het deel voor het streepje. De cijfers/letters achter het streepje zijn immers de controle voor de correcte ingave te verzekeren en worden nadien verwijderd.

Weergave van 4 geneste reacties
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.