Vanaf vandaag gaat U-Space in, maar wat is de impact voor mij als dronepiloot?

(26/01/2023) Vanaf vandaag start in Europa “U-Space”, een initiatief wat in de toekomst de vluchten van onbemande drones makkelijker moet maken door betere regulering. Maar wat is de impact voor jou als dronepiloot die voor de fun met een commerciële drone vliegt in de Open Categorie? 

U-spaceLaat ons direct duidelijk zijn: U-Space (oftewel verordening 2021/664) is voor jou als deelnemer aan de Open Categorie, voorlopig nog de ver-van-je-bed show. Wel geeft het voor regelgevers en betrokken serviceproviders het startschot om in de komende jaren te bouwen aan een meer geordend luchtruim.

U-Space is immers eigenlijk een “verkeersleiding voor de onbemande luchtvaart”, en daar horen onze drones ook bij. Een heel cruciaal ding hierin gaan Cx-conforme drones daarin zijn: zij beschikken immers over de nodige hardware aan boord om ook in de lucht virtuele lijnen te trekken tussen de verschillende zones om iedereen maximaal veilig door de lucht laten zoeven. Een belangrijk punt hierin gaat Remote ID zijn.

Op dit moment: vlieg maar rustig verder, geen paniek. Wens je meer hierover te werken kijk dan eens naar ons nieuwsbericht getiteld “Drones krijgen eigen luchtruim en afspraken: U-Space“. Natuurlijk houden we je in de toekomst verder op de hoogte!

 

Tevreden met de info op deze site?

Fijn! Veel droneplezier! Wist je dat je gratis lid kan worden van FDR1 en zo toegang kan krijgen tot extra verborgen & handige informatie?

Kom bij de leukste drone-familie van België!

Meer weten over lid worden