Vliegen in sterke wind: Mini 2 of Nano+ kiezen?

(11/02/2022) Soms word je als dronepiloot geconfronteerd met beelden te moeten schieten bij hogere windsnelheden. Maar, in ons segment van sub-250 gram drones, welke verkies je dan?

Copy-Paste

Sinds de DJI Mavic Mini op de markt kwam, zijn andere bedrijven mee op de kar van de <250gr-drone gesprongen. Sinds de DJI Mini 2 is dat alleen maar erger en erger geworden, van ‘goedkope’ kopieën zoals de Fimi X8 Mini, tot de soms betere Autel EVO Nano+. Toch laat deze laatste soms steekjes vallen.

Veilig in de wind

Deense YouTuber (en vaak clickbait-generator) Henrik Olsen maakte deze keer een informatief (maar lang) videootje waar hij in het (veel te) lang en het breed, op basis van eigen ervaringen de Mini 2 en Nano+ naast elkaar besprak in functie van hun weerstand tegen wind. Zijn conclusie was dat alle parameters van beide drones bijna identiek zijn, en zo ging hij op zoek naar wélke factor ervoor zorgde dat de DJI Mini 2 stabieler bleef in hoge windsnelheden (buiten het veilige bereik) dan zijn evenknie, de Autel EVO Nano+.

Resultaat en winnaar: ...

Verder lezen?

Je ziet dit bericht omdat het vervolg van dit artikel is voorbehouden voor onze leden (en je niet ingelogd bent).

Tip: Klik onderaan deze pagina op "inloggen" & lees rustig verder.  

Nog geen lid? Geen probleem! Je kan gratis lid worden van FDR1 en toegang krijgen tot alle extra informatie zoals deze.