Bestaande DJI Mavic 3 wordt de eerste drone met een C-label, namelijk C1!

(18/08/2022) Het is overal in de Duitse media: DJI Mavic 3 krijgt een C1-label compliancy later dit jaar. Dit biedt enorme voordelen voor bestaande DJI Mavic 3-bezitters. Zo zal het behalen van een A2-certificaat van dan af aan niet meer moeten. Geen wonder dat plots alle Mavic 3’s ‘uitverkocht’ raken…

Cx-niet conforme drone

DJI Mavic 3 CineTot op heden vliegen we allemaal met ‘Cx-niet conforme drones’, en vallen we dus onder een soort van overgangswetgeving naar de ‘échte Europese Dronewetgeving mét C-labels’. Om zo een C-label te krijgen, moet je (moderne) drone aan een hele reeks technische vereisten voldoen én goedgekeurd worden door een erkende certificeringsinstantie, in dit geval TÜV Rheinland.

Dit was (en is) de reden dat vele (nu bestaande) drones nooit een C-label zullen krijgen, maar het paradepaardje van DJI, de DJI Mavic 3, krijgt binnenkort, dankzij een eenvoudige firmware upgrade, wél een C-label toegewezen en wordt dus ‘compliant’. (Blijkbaar heeft die ‘verborgen’ wat extra handige hardware al aan boord…?) 

DJI Mavic 3 Cine Premium Combo kopen >>

 

DJI Mavic 3 mét C1-label

C1-klasse (png)Met een C1-label moeten de piloten van een DJI Mavic 3 (Cine) (nà de firmware update!) niét meer een A2-certificaat bezitten. Zo krijg je in de open categorie heel wat voordelen met deze topdrone. En als piloot wil je grààg in de Open Categorie blijven, daar ervaar je immers de meeste vrijheid.

(wens je het eens te bekijken in een handige tabel? Vergelijk dan het lijntje “C1” met “Legacy Drone (2)” in elke tabel op onze wetgevingspagina)

DJI Mavic 3 Fly More Combo kopen >> DJI Mavic 3 Cine Premium Combo kopen >>

 

Meer weten over de DJI Mavic 3 (Cine)?

 

Tevreden met de info op deze site?

Fijn! Veel droneplezier! Wist je dat je gratis lid kan worden van FDR1 en zo toegang kan krijgen tot extra verborgen & handige informatie?

Kom bij de leukste drone-familie van België!

Meer weten over lid worden

DJI Mavic 3