DJI Avata: makkelijk FPV met een CineWhoop!

Met de DJI Avata ontsluit DJI het CineWhoop-gebeuren voor de mainstream dronepiloot. Een kleine drone waarmee First Person View kan, zowel binnen als buiten en met (heel) veel gemak…

DJI gaat (weeral) FPV, nu met de DJI Avata

DJI Avata officieel voorgesteld

Zo stelde DJI zélf de nieuwste drone voor op 25.08.2022:

© Alle rechten voorbehouden aan de YouTube-kanaaleigenaar van het getoonde filmpje

Voor wie is de Avata?

Deze drone is ideaal voor wie mooie FPV-shots wil maken, zelfs indoor (binnen dus) met die mooie Fly Through shots, maar geen zin heeft zelf drones hiervoor te bouwen of extra GoPro’s aan te schaffen. DJI maakt alles voor je klaar in een handig hapklaar pakket, waar alles 100% met elkaar werkt (mét wat extra’s zoals de langere vliegtijd dan traditionele ‘CineWhoops’) en niet de gewoonlijke FPV-zelfbouwdrone-problemen. Géén zelfbouw dus, en ook geen échte ‘GPS-gestabiliseerde cameradrone’ maar… instappen in ruwe ‘power’!

Update

DJI stelde ondertussen de opvolger voor van deze knappe drone, de DJI Avata 2.DJI Avata: de prijs?

 

DJI Avata ComboZoals gewoonlijk bij DJI zijn er verschillende prijzen al naargelang voor welk “pakket” je gaat. Van bijna zuiver de drone en de pure basics tot de grootste, maar beste, bundel. 

In detail:

 • 579 EUR voor de DJI Avata (enkel de drone)
 • 1149 EUR voor de DJI Avata met Motion controller en de (oude) DJI Goggles, het zogenaamde “smart combo”
 • 1429 EUR voor de DJI Avata met Motion controller en de nieuwe DJI Goggles 2, als “Pro-View combo” pack.
 • 249 EUR voor de DJI (Avata) Fly More Kit (uitbreiding dus) waar je de extra batterijen in vindt.

In de praktijk echter ga je best voor de “Fly More Combo” of het equivalent (= smart combo + “Fly More Kit”). Immers: je wil een drone, bijbehorende controller, de DJI Goggles én ook extra batterijen. Minder dan 20 minuten vliegen en dan làng wachten tot die ene batterij weer opgeladen is, is echt géén optie. We raden dan ook dit combopakket aan, de laadhub en de extra batterijen zijn het waard!

DJI Avata Smart Combo kopen >> DJI Fly More Kit kopen >>

 

DJI Avata Pro View Combo kopen >> DJI Avata Explorer Combo kopen >>

De explorer combo is de combinatie van de Avata met de DJI Integra bril, waarmee je plots remote ID mee binnenhaalt en enkele extra leuke voordelen, voor een zachter prijsje.

 

DJI Avata vindt CineWhoop opnieuw uit.

DJI AvataVoor wie niet weet wat een CineWhoop is, eerst even dit: een CineWhoop is een kleine drone, meestal met 3 inch-propellers en propellerbeschermers die men ook wel ‘ducts’ noemt. Doel van deze kleine soort drones is een kleine action camera te dragen, zoals bijvoorbeeld de Insta360 GO 2 of GoPro’s allerhande, om met een héél stabiele vlucht  héél dynamische FPV-beelden te krijgen.  Zo is de drone geschikt voor buitenvluchten tegen hoge snelheden of voor shots binnenshuis (“fly through shots”). Deze lichtgewicht drone is natuurlijk niet zo bestand tegen wind en is de (eigen) camera meestal maar beperkt in kwaliteit en puur voor het besturen van de drone.

DJI voegde natuurlijk dingen toe aan dit concept: zo is de eigen camera 4K, met digitaal doorsturen van de beelden en gebruikt met de gekende ‘RockSteady’-stabilisatietechnologie die DJI ook toepast op de eigen action camera’s zoals de DJI Action 2. Logisch als je weet dat een CineWhoop niet over gimbal-technologie beschikt om het beeld te stabiliseren.

De DJI Avata wordt dus écht het kleine broertje of zusje van de grote broer DJI FPV. We kunnen hier alle specificaties opnoemen, maar laat ons het limiteren tot de belangrijkste, die er dus écht toe doen:

Belangrijkste specificaties

 • 410 gram
 • snelheid tot 100 km/u
 • 4K camera / 60fps, beeldhoek is 155 graden.
 • RockSteady beeldstabilisatietechnologie
 • slankere DJI Goggles 2 bij het duurdere pack.
 • AirSense-technologie (waarschuwt voor naderende vliegtuigen mits die ADS-B ondersteunen)
 • Bestuurbaar met motion controller (‘stick’) of traditionele controller zoals de DJI FPV, via Ocusync 3.0
 • Wel GPS (ongewoon voor CineWhoops)
 • geen obstakeldetectie (logisch voor CineWhoops)
 • geen Cx-label
DJI Avata kopen >>

 

DJI Avata Pro View Combo kopen >>

 

Eerste reviews

De drone is er nog maar pas op de markt, en de eerste reviews zijn er al. We selecteerden even eentje die alles mooi voor je op een rijtje zet, en die je wat meer toont, allemaal lekker in het Nederlands.

© Alle rechten voorbehouden aan de YouTube-kanaaleigenaar van het getoonde filmpje

DJI Avata kopen >> DJI Fly More Kit kopen >>

Wees er snel bij. De voorraden bij verkopers zijn bij lancering altijd beperkt. 

 

Zelf al oefenen?

DJI lanceerde de virtuele flight simulator “DJI Virtual Flight” waarmee je al kan oefenen met controller en bril.


 

Tevreden met de info op deze site?

Fijn! Veel droneplezier! Wist je dat je gratis lid kan worden van FDR1 en zo toegang kan krijgen tot extra verborgen & handige informatie?

Kom bij de leukste drone-familie van België!

Meer weten over lid worden