DJI Avata 2 op komst

(08/03/2024) Op X circuleren de eerste beelden van een DJI Avata 2, als opvolger van DJI’s originele cinewhoop met dezelfde naam.

Avata 2?

Op dit moment is het niet meer dan een onbevestigd iets, maar vaak hebben hardnekkige geruchten/lekken de kans om waarheid te worden. Er zijn nog geen specificaties bekend, én de “2” lijkt nogal hard op Photoshop, maar je kan maar nooit weten. Mocht DJI de Avata 2 lanceren dan verwachten we alvast volgende “upgrades”:

  • Betere verbinding, kortom de Ocusync 4 (O4) standaard, net zoals broertjes DJI Air 3 en DJI Mini 4 Pro
  • Een (verplicht) Cx-label, al naargelang het gewicht waarschijnlijk C1. Zo is vliegen in de Open Categorie A1 toegestaan, mits een A1/A3-vliegbewijs.

Wat wel leuk lijkt op deze “leak” is het gereviseerde batterijsysteem, waar de batterij (net zoals bijvoorbeeld bij de DJI Mavic 3 Classic) meer “vast” zit dan bij de eerdere DJI Avata het geval was. Zou een énorme verbetering zijn.

Meer details?

Wat het wordt? Dat zal de toekomst moeten uitwijzen. Vaak is de lancering immers een paar maand nà deze eerste leaks. Zelf gokken we op midden à eind april.

 

Bron: X, Jasper Ellens. (08/03/2024)

Tevreden met de info op deze site?

Fijn! Veel droneplezier! Wist je dat je gratis lid kan worden van FDR1 en zo toegang kan krijgen tot extra verborgen & handige informatie?

Kom bij de leukste drone-familie van België!

Meer weten over lid worden