Vlieg met je DJI drone met een Apple Vision Pro

(24/02/2024) Hij is nog maar een tijdje beschikbaar, en alleen in the USA, maar Apple’s Vision Pro spreekt bij iedereen tot de verbeelding. Natuurlijk gingen al wat dronefans aan de slag om ook -met deze bril- de dronehobby te beoefenen. 

 

Apple Vision Pro

Voor wie de Vision Pro nog niet kent: Apple maakte een VR-bril, die eigenlijk geen VR-bril is: door de naar buiten gerichte camera’s lijkt het alsof je door de bril kan kijken en dankzij een eigen OS in de bril kan je met handgebaren virtuele vensters en objecten manipuleren. De bril is dan ook (bijna) een heuse Augmented Reality-bril, of zoals Apple het zelf noemt: hét middel voor Spacial Computing.

De bril blinkt uit dankzij alle snufjes die hij heeft en het perfect passen in het volledige Apple ecosysteem: je kan ook je laptop’s scherm uitbreiden, of je iOS-apps gebruiken, en dat allemaal met een superscherpe kwaliteit. Mag ook wel voor een bril die 3500 dollar of meer kan kosten.

Nakijken Vision Pro kopen >>

We maakten een knop op de beschikbaarheid in de EU van de Apple Vision Pro na te kijken. Deze link past zich automatisch aan eens dit wondertje in de EU beschikbaar wordt.

 

Vision Pro en DJI drones

De bril is eigenlijk bedoeld voor binnenhuis-gebruik of in het vliegtuig of zo. Natuurlijk nodigt dit uit tot experimenteren: een YouTuber ging ermee direct mee aan de slag om de Vision Pro deel te maken van de ideale setup voor je dronevlucht. Het is ook een superluxe situatie: je ziet in één oogopslag

  • én je omgeving met alles rondom je
  • én een reuzengrote scherm van de DJI Fly-app
  • én alle extra vensters die je open wil hebben: Droneguide, kaarten, referentiefoto’s, weersverwachtingen, …

= een droomsituatie!

Voor we beginnen: mag dit wel?

Of dit mag? In Europa is het antwoord (op dit moment): JA en NEEN.

NEEN, als je dit op je eentje probeert. Immers, de EU-Droneregelgeving zegt dat je met je drone ten allen tijde VLOS moet houden, zonder enige (oculaire) hulpmiddelen. De Vision Pro-met-camera’s-om-erdoor-te-kijken is zo “een hulpmiddel”. Foute boel dus volgens de wetgeving.

JA, als je dit doet net zoals FPV-vliegen: een 2e persoon fungeert als externe waarnemer of spotter. Op dat moment kan je dit technische wondertje in je drone life mee inschakelen.

Hoe: de theorie

Over hoe dit moet is het nog even knutselen:...

Verder lezen?

Je ziet dit bericht omdat het vervolg van dit artikel is voorbehouden voor onze leden (en je niet ingelogd bent).

Tip: Klik onderaan deze pagina op "inloggen" & lees rustig verder.  

Nog geen lid? Geen probleem! Je kan gratis lid worden van FDR1 en toegang krijgen tot alle extra informatie zoals deze.


Bron foto: Apple, alle rechten voorbehouden