FPV met DJI Goggles met een klein hartje

Ook al ben je dag in dag uit bezig met een dronevereniging te leiden, toch heb je soms een klein hartje als je iets nieuws probeert met je drone. Zo ook mijn Gogglesverhaal. Lees je even mee?

Vrij als een vogel

Steven
Door Steven Bogaerts

Een heel tijdje geleden had ik een DJI Mini 2, in mijn ogen nog altijd een van de betere drones die DJI ooit gebouwd heeft. In combinatie met Litchi en een VR-bril waarin ik m’n smartphone stak, kon ik letterlijk “First Person View” ervaren, kortweg FPV, net alsof je een heel klein mannetje was wat in de gimbal van de drone had plaatsgenomen en naar beneden keek. Heer-lijk-e ervaring. Je hebt er waarschijnlijk wel eens hier over gelezen in het artikel Les 31: FPV “van den Aldi” (FPV met een niet-FPV-drone).

DJI Goggles… maar welke?

Ondertussen zijn we weer wat drones verder, en is mijn nieuwe werkpaard de DJI Mavic 3 Classic. Ik ben er echt een supergrote fan van, maar ben me ook bewust dat daar heel wat meer geld in de lucht hangt dan mijn trouwe Mini 2 van weleer. Samen met de Smart Controller bezorgt deze drone me in zomer én winter heel wat leuke vlieguurtjes.

Toch kriebelde het weer. Ik wil ook -opnieuw- FPV-vliegen. Spijtig genoeg lukt de “Aldi”-versie (voor onze Nederlandse vrienden: “Lidl”-versie) van dit hier niet, en ben je (eigenlijk terecht) veroordeeld tot de aankoop van een paar Goggles van DJI. Zelf vergeleek ik de DJI Goggles Integra, een héérlijke bril met alles erop en eraan, met de DJI Goggles 2. Beiden zijn geschikt voor de Classic, net zoals voor de DJI Mini 3 Pro trouwens.

Normaal is dat met...

Verder lezen?

Je ziet dit bericht omdat het vervolg van dit artikel is voorbehouden voor onze leden (en je niet ingelogd bent).

Tip: Klik onderaan deze pagina op "inloggen" & lees rustig verder.  

Nog geen lid? Geen probleem! Je kan gratis lid worden van FDR1 en toegang krijgen tot alle extra informatie zoals deze.