Kort nieuws: C1-label aanvragen voor mijn (C0) Mini 4 pro? Waarom?

(02/02/2024) Ja het klopt, je kan voor je Mini 3 of 4 een C1-label aanvragen. Maar waarom zou je dit doen? En waarom niet? 

C1-klasse (png)We rapporteerden dit al een week geleden (op 27/01/2024) in ons artikel “DJI Fly 1.12.8 laat je makkelijk een Cx-label aanvragen“. Het is niet vanzelfsprekend, maar van een C0-drone een C1-drone maken kan je tal van voordelen opleveren…

 

DJI Mini 4 Pro als C1!

De DJI Mini 4 Pro kan als C0-drone een C1-label aanvragen. De DJI Mini 3 Pro kan dit trouwens ook. Waarom je dit zou willen? Als je vaak de Mini 4 pro voorziet van extra’s zodat het gewicht boven de 249 gram uitkomt, dan kan je met een C1-label reglementair vliegen (mits in bezit van een A1/A3-certificaat dan). Heel handig voor wie stroboscopische lampen op zijn drone hangt voor nachtvluchten of betere zichtbaarheid.

Je vliegt plots met een reglementaire C1-drone die tot 900 gram mag wegen, in plaats van een (beperkte) sub-250gram drone. Na de upgrade (geen weg terug) naar C1 zou Remote ID in de drone ook actief worden, zoals in eender welke andere C1-gelabelde drone en is een externe oplossing voor directe identificatie dus niet meer nodig,… want het zit al in je drone!

Wat een knap toestel!

Reden te meer om een DJI Mini 4 Pro te kopen >>

 

Aanvraagproces starten

Nu zit het aanvraagproces ingebakken in DJI Fly (vanaf versie 1.12.8). Als je drone voldoet kan je een passend Cx-label aanvragen. Let op, technisch én softwarematig moet DJI het ook toelaten, wat niet bij elke drone het geval is. Check de lijst in onderstaand artikel.

Meer weten

 

Tevreden met de info op deze site?

Fijn! Veel droneplezier! Wist je dat je gratis lid kan worden van FDR1 en zo toegang kan krijgen tot extra verborgen & handige informatie?

Kom bij de leukste drone-familie van België!

Meer weten over lid worden