Les 37: 100 drone shots van beginner tot pro

Met je drone kan je op heel verschillende manieren een locatie of onderwerp in beeld brengen. Er bestaan heel veel verschillende cameratechnieken om eenzelfde vergezicht in beeld te brengen, maar welke moet ik nu kiezen?

De video hieronder gaat je niet “zomaar” stap voor stap 100 verschillende drone shots aanbieden, neen, we gaan kijken naar heel veel parameters zoals snelheid, hoogte, gimbalbewegingen en meer. Een samenvatting van heel veel items die je in de Dronography Movie School-afdeling van onze Drone School vindt, maar ook meer: zo krijg je ook stickbewegingen duidelijk te zien en extra heldere uitleg.

Een goeie basis voor drone shots

Bereid je wel voor. Kijk om goed te kunnen volgen al eerst eens naar:

Vergeet ook niet -op voorhand- de keuze te maken in hoeveel FPS je je droneproject gaat schieten (Les 33), want dat kan heel wat ongemakken of extra werk in de montage nadien vermijden.

Drone shots helder uitgelegd

Aan het woord hieronder is Jeven Dovey, een filmmaker met meer dan 700K volgers op YouTube die, naast mooie content maken, ook op professioneel vlak met drones constant bezig is en zelfs cursussen en LUTs produceert.

In de 17 minuten durende video ga je in heldere uitleg veel te weten komen wat je (soms) al wist of dacht te weten, maar het is net de expertise in samenhang met de bovenstaande lessen die je dronevideo’s nog een niveau hoger gaat tillen.

© Alle rechten voorbehouden aan de YouTube-kanaaleigenaar van het getoonde filmpje

Ontdekte je ons FDR1-kanaal al op YouTube?

Op YouTube wemelt het van leuke dronefilmpjes. Een echte bron van inspiratie! Vergeet ook de video niet te liken van de fijne YouTube-creator van het filmpje hierboven. Hij of zij zal het zeker appreciëren!

Ontdek het FDR1.be-kanaal op YouTubeTevreden met de info op deze site?

Fijn! Veel droneplezier! Wist je dat je gratis lid kan worden van FDR1 en zo toegang kan krijgen tot extra verborgen & handige informatie?

Kom bij de leukste drone-familie van België!

Meer weten over lid worden