Welk is de beste? DJI Mini 2, DJI Mini 3 of DJI Mini 3 Pro?

Op heel veel websites proberen ze met alle specificaties je vraag te beantwoorden of je een DJI Mini 2, een DJI Mini 3 of de DJI Mini 3 Pro moet aanschaffen. Hier kijken we bewust enkel naar de verschillen en geven je wat helderheid in het bos van cijfertjes. Dus, welke drone is dé ideale drone voor je? 

Wens je enkel de Mini 3 en Mini 3 Pro te vergelijken, kan je ook terecht in ons artikel “Wat zijn nu de verschillen tussen de Mini 3 en Mini 3 Pro?“. Wil je énkel de Mini 2 vergelijken met de Mini 3 Pro en Autel, dan lees je best eens “DJI Mini 3 pro vergelijken: welke drone nu kopen?“. Voor de 3 Mini’s naast elkaar echter, ben je hier aan het juiste adres. 

 

De gelijkenissen tussen Mini 2,3 en 3 Pro

Mavic Mini 2 binneninZowel de oudere DJI Mini 2 als DJI Mini 3 als Pro vertonen veel gelijkenissen. Daar moet je dus al niét naar kijken. Zo kan je met een gerust hart volgende items negeren omdat ze overeenkomen (of grotendeels overeenkomen zonder noemenswaardige impact voor je:

  • Gewicht: alle drones wegen minder dan 250 gram.
  • Cx-label: geen van deze drones heeft een C-label, het zijn dus legacy drones waarop deze wetgeving voor de Open Categorie A1 van toepassing is.
  • Accugrootte & vliegtijd: deze verschilt lichtjes, maar in de praktijk levert dit maar een paar minuten verschil in vluchttijd op, en naargelang jouw manier van vliegen en de omstandigheden, durft dat nog wel eens verschillen. Richtgetal: 30 minuten+
  • Maximale vliegsnelheid: 16 m/s (58 km/u)
  • Maximale windsnelheid: 5 Beaufort, d.i. 10,7 m/s
  • GPS: alle drones hebben GPS, en spreken voor onze locatie de juiste satellieten aan.
  • Video: 4K is een mogelijkheid bij elke drone, laat ons daar niet over muggenziften. Enige verschil is her en der het aantal fps.

Zoals je merkt: deze familie van Minidrones levert je sowieso, ongeacht welke je kiest, een fijne vliegervaring op. Laat je dus niet overweldigen door de cijfertjes.

De verschillen tussen de DJI Mini’s

Toch verschillen de drones onder elkaar. Zo zal de DJI Mini 2 de ‘basisconfiguratie‘ hebben, zal de DJI Mini 3 Pro het topmodel zijn en zal de DJI Mini 3 soms van de Pro en soms van de Mini 2 een feature overerven. We zetten voor je de grootste verschillen in een handige tabel, met eerst de dronekenmerken, dan de camerakenmerken voor fotografie en tot slot wat video-informatie.

Scroll links & rechts in deze tabel waar nodig

 

Ons koopadvies voor jouw DJI Mini-ervaring

DJI Mini 3 Fly More ComboAllereerst, voor je eender welke keuze maakt: koop énkel de “Fly More Combo”. Immers, een drone met maar 1 batterij is helemaal geen drone. Je gaat in de praktijk héél snel ervaren dat je wat extra’s nodig hebt, en dankzij deze combo krijg je dit. Zo heb je plots 3 batterijen en 1,5 uur vliegplezier, een handige laadhub, vervangpropellers, een handige tas en de juiste controller. Die dingen apart bijkopen is duurder.

De dronehobby is geen dure hobby, maar wel eentje met een startinvestering, de aankoop van je drone. Het pakket met de DJI Mini 2 kost minder dan 500,-, de equivalente Mini 3 kost rond de 800,- en de DJI Mini 3 Pro neemt dan weer ongeveer 1.100,- weg uit je budget. De prijssprongen tussen respectievelijke combo’s is dus telkens ongeveer 300 euro, en daarom gidsen we je naar de voor jou meest passende optie. 

Al naargelang het scenario zullen we hieronder de juiste combo aan je aanbevelen.

 

De startende dronepiloot

Je start net in de dronehobby en je weet nog niet helemaal of dit wel iets voor je is? Start dan best met een niet te grote investering, maar wél direct met de juiste ervaring. Volg onze gratis  Drone School-lessen, vlieg veilig en kies voor de DJI Mini 2: alles in een beperkte en héél transporteerbare setup, waarmee je zeker een paar jaar zoet zal zijn. Héél veel waar voor weinig geld. Kies voor de DJI Mini 2 Fly More Combo met een gewone Remote Controller, waarmee je heel handig in 1,2,3 met je smartphone erbij snel de lucht in bent voor minder dan 500,-

DJI Mini 2 FMC kopen >>

 

 

De ervaren dronepiloot met een budget

Je hebt al wat vliegervaring achter de rug, en weet perfect hoe en wanneer waar wel of niet te vliegen. Je wil wel upgraden, maar budget blijft voor je belangrijk. Toch kan je als ervaren dronepiloot niet rond de voordelen die de 3-serie je biedt, én het is tijd voor een upgrade van je huidige toestel. Kies dan voor de DJI Mini 3 met de RC N1 als combopakket,  goed wetende dat je geen obstakeldetectie voor- en achterwaarts hebt, maar hey, je expertise telt door! Verkoop je oude drone en met dat geld erbij heb je voor de prijs van de Mini 2 een nagelnieuwe Mini 3.

DJI Mini 3 FMC kopen >>

 

 

De ervaren fotograaf

Als fotograaf weet je hoe belangrijk de resolutie van de initiële foto is. Je wil maximaal alle opties om in nabewerking de foto maximaal tot zijn recht te laten komen. Immers, ook in druk wil je de beste resultaten. Voor jou is een resolutie van 48 megapixels belangrijk evenals ISO’s tot 6400. Ook geeft de sluitertijd van 2-1/8000s je meer mogelijkheden, evenals de HDR & D-Cinelike. Dankzij de obstakeldetectie kan je je meer focussen op de foto, en is vliegen makkelijker. De DJI Mini 3 Pro met een gewone RC is ideaal voor wat jij wil. Ook kan de DJI Mini 3 Pro vliegen met de FPV-bril, DJI Integra of de DJI Goggles 2. Mooi meegenomen!

DJI Mini 3 Pro FMC kopen >>

 

 

De ervaren filmende dronepiloot

Bewegende beelden schieten is voor jou een must. Met een goeie ISO voor ook in het donker knappe vids te shooten, en met een bitrate van 150 mbps is de 3 Pro wel heel aanlokkelijk. Ook de betere videotransmissie met O3 en D-Cinelike kleuren én vooral de 120fps voor slow-motion spreken je aan. Waar gewenst kan je de obstakeldetectie uitzetten als ervaring de bovenhand neemt. Je kiest voor snel up & running te zijn om hét shot niet te missen, dus de DJI RC met z’n ingebouwd scherm is wel epic voor jouw doeleind én de beste keuze. De DJI Mini 3 Pro kan ook vliegen met de FPV-bril, DJI Integra of de DJI Goggles 2.

DJI Mini 3 Pro FMC & DJI RC kopen >>

 

 

De Social Media-expert

 Portrait mode! Dat is het woord centraal in je betoog. Je moet een drone hebben die ook verticale modus dus aankan, en zo valt de DJI Mini 2 direct af omdat die z’n camera niet 90° kan draaien. Voor online echter hoeft niet altijd de hoogste resoluties, het moet gewoon snel en handig zijn. Zo kan je resoluut voor de DJI Mini 3 kiezen die én je uitgaven wat beperkt én je het beste geeft voor je Insta-stories of TikTok. Naargelang je gebruiksgemak kan je kiezen voor de versie met ingebouwd scherm in de DJI RC of voor de versie waar je je phone op vastklikt.

DJI Mini 3 FMC kopen >> DJI Mini 3 FMC & DJI RC kopen >>

 

 

De Immo-verkoper of piloot met inspectienoden

Je wenst soms te vliegen in locaties waar het wat krapper is. Dingen staan soms in de weg, en als je een mooi beeld wenst te maken, wil je ook de veiligheid van je drone garanderen. Maak makkelijk dankzij de master shots knappe panoramische overviews van het pand in kwestie, of inspecteer dankzij de obstakeldetectie en zoom in alle veiligheid de schoorsteen of het dak. Je hebt maximale resolutie aan je vingertoppen, voor eventuele latere rapporten of gedrukte advertenties. Vlieg in alle vertrouwen binnen, want de obstakeldetectie te houdt je drone, die dan GPS mist, van de muren weg. Koop voor je bedrijf een drone die quasi overal mag opstijgen, waarvoor de sub-250 gram categorie bijna garant staat. Met de DJI Mini 3 Pro en de DJI RC met ingebouwd scherm ben je zonder tijdsverlies en complexe poeha snel aan het werk.

DJI Mini 3 Pro FMC & DJI RC kopen >>

 

 

Tevreden met de info op deze site?

Fijn! Veel droneplezier! Wist je dat je gratis lid kan worden van FDR1 en zo toegang kan krijgen tot extra verborgen & handige informatie?

Kom bij de leukste drone-familie van België!

Meer weten over lid worden