DJI Air 2S kan een C1-label krijgen

(03/01/2024 – update 12/04/2024) Soms (lees: vaak) lekt DJI wel eens iets leuks. Zo ook kwam het gerucht bovendrijven dat DJI de Air 2S-bezitters de kans zou geven om in maart de drone C1-compliant te maken. Dit is uiteindelijk “april” geworden. 

Update van legacy naar C1

C1-klasse (png)Wie ons artikel “Mavic 3-piloten: verkrijg vanaf NU je C1-label” nog herinnert, kent de grote lijnen van het verhaal al: de Mavic 3 kon jij in 2022 al voorzien van een C1-label, mits een bepaalde updateprocedure. Nu zou DJI iets gelijkaardigs ook gaan doen om de DJI Air 2S van een C1-label te voorzien –voor wie dit wil natuurlijk-. De uitrol was voorzien voor maart 2024, maar werd april 2024.

Hoe deze procedure voor je Air 2S starten vind je in het artikel DJI Fly 1.12.8 laat je makkelijk een Cx-label aanvragen.

 

Niets dan voordelen voor een drone met een C1-label

DJI Air 2SAls zwaardere drone (onder de 900 gram) een C1-label hebben, biedt tal van voordelen: net zoals de DJI Mavic 3 Classic als C1-labeled drone, zou de Air 2S dan plots in de veel vrijere Open Categorie A1 mogen vliegen in plaats van A3, mits de piloot een A1/A3-bewijsje bezit, wat in 1,2,3 behaald is.

(dankzij onze handige Wetgevingswizard):

 

Alternatief?

Als andere mogelijkheid kan je natuurlijk opteren om up te graden naar de DJI Air 3 als nieuweling of de DJI Mavic 3 Classic, beiden native C1-drones.

Welke drone is de beste? DJI Air 3 of DJI Mavic 3 Classic?

 

Welke drone past bij jou? Vraag 't aan de Wizard!

Met onze handige simulatietool ("wizard") ontdek je in 1,2,3 wélke drone het best bij je past.

Bespaar jezelf al dat zoekwerk en vraag het gewoon aan onze dronekeuze-wizard. Wie weet ontdek je wel iets wat je zelf nog niet wist. En ja, onze magiër stelt de juiste vragen. In minder dan 2 minuten ken je het antwoord.

Ontdek het snel!

Wizard starten >