HoverAir X1: de selfiestickloze camera die graag drone had willen zijn

(01/09/2023) Voor wie regelmatig met drones bezig is en af en toe YouTube of Instagram eens opent, is er zeker door platgespammed: de Hoverair X1 of Hover X1 cameradrone die elke verkochte YouTuber aanprijst. Is het een drone, een camera of push-verkoop op het randje van oplichterij? We hebben er onze mening over. 

Mooi… op het eerste zicht

Het lijkt allemaal mooi: “een drone met een stevige 2.7K-camera die je kan opvouwen, uit je hand kan laten vertrekken om dan de mooiste beelden van jou en je gezelschap te laten maken”. Met deze belofte en een (heel) aggressieve marketingcampagne probeert dit IndieGoGo-projectje snel wat cash in de wacht te slepen.

Wie dieper graaft, komt al snel meer te weten over deze “handig opplooibare drone die in je broekzak past”:

  • Het is inderdaad iets “drone-achtig”, wat beperkt is tot maximaal 15 meter hoog te vliegen en max. 30 meter van je weg.
  • De batterijen gaan max. 10 minuten mee, da’s minder dan die van de oerrobuuste DJI Tello als minidrone.
  • Men beweert 2.7K te halen als filmkwaliteit, tot 30 FPS, maar zoals je weet kan elke cheap sensor voor een camera dit. Het hangt immers af van de lenzen… Belangrijker: men gebruikteen één-as-gimbal, waar men eenvoudige softwarematige stabilisatie op toepast om wat deftig beeld te hebben.
  • Je moet al hele grote broekzakken hebben om deze baksteen erin weg te moffelen…

En dan hadden we het nog niet over de prijs. En daar wringt het schoentje: mét de “korting”(!) is het voor Europa 448 euro volgens de starterwebsite, voor het “combo pakket”, wat eenvoudigweg de drone, 2 batterijen en een laadhubje inhoudt. Om dit even te kaderen: dit is de prijs van een volwaardige DJI Mini 2 SE Fly More Combo, en deze laatste is een échte drone (die héél veel meer kan).

 

Waarom we zo reageren

Het komt allemaal heel verwarrend over, al dan niet (on)bewust.

  • Nergens in hun communicaties zie je vlotjes dat je (want dit is een drone met camera onder de 250 gram) jezelf moet registeren om met dit hoopje plastic de Instafamous blogger uit te hangen.
  • Nergens in de communicatie vind je terug of deze camera zonder selfiestick een C0-label heeft of niet.
  • Het is allemaal héél prijzig: bijna 450 euro in vergelijking met 250 euro bij de concurrent (voor hetzelfde).
  • “Miraculeus” biedt geen enkele Europese provider dit stukje techniek aan. Is dit een indicatie dat er nog enige mankementjes aan zijn om een CE-keurmerk te halen om in Europa verkocht te kunnen worden? We kunnen er enkel naar raden…

 

Volwaardige(re) alternatieven

Snapchat Pixy droneWens je toch een gelijkaardig product met handbewegingsbesturing en passend in je broekzak? Ontdek dan de Pixy: de drone van Snapchat met dezelfde features, enkel 200 euro goedkoper en met een C0-label (voor zover we konden nagaan)

Wens je even duur af te zijn en écht een drone te bezitten? Dan is de DJI Mini 2 SE Fly More Combo je antwoord, een dronepakket waarmee je trouwens 5x zo lang in de lucht kan blijven.

Ontdek de DJI Mini 2 SE

 

 

Welke drone past bij jou? Vraag 't aan de Wizard!

Met onze handige simulatietool ("wizard") ontdek je in 1,2,3 wélke drone het best bij je past.

Bespaar jezelf al dat zoekwerk en vraag het gewoon aan onze dronekeuze-wizard. Wie weet ontdek je wel iets wat je zelf nog niet wist. En ja, onze magiër stelt de juiste vragen. In minder dan 2 minuten ken je het antwoord.

Ontdek het snel!

Wizard starten >