De top 5 accessoires voor je drone

Proficiat! Je hebt een drone, en waarschijnlijk enkele leuke dingen er al bijgekocht die je wou hebben. Maar, buiten wat extra batterijen, wat maakt je dronevliegen zoveel leuker? We overlopen de top 5 accessoires.

Als je een DJI-drone wil gaan kopen, en er bestaat een “Fly More Combo” van, koop die dan. Je kocht ook al de juiste SD-kaart voor je drone. Maar buiten deze gebruikerstips, zijn er nog items die je leven makkelijker maken, én ook vaak je drone beschermen terwijl je vliegen leuker wordt. Handig en leuk, kan dat? Jazeker.

1. Must-have: lanceerplatform

Drone landingsplatform met Mavic Pro eropOf je het nu een drone-lanceerplatform of een landingsplatform noemt, het is de ideale basis voor je dronevlucht. Een landingsplatform beschermt je drone: je kan makkelijker landen op ongelijk terrein, je markeert een open ruimte voor RTH, je duwt wat gras uit de weg wat soms in je propellers zou gaan vastdraaien,… maar vooral: je vermijdt stof.

Het kost twee keer niks en je vlucht wordt stukken relaxer, terwijl je drone langer meegaat…

Prijs: 20 tot 30 EUR

Verder lezen >

 

2. Nachtvluchten: strobe

We willen er eens een apart artikeltje aan wijden, maar omdat je in België ’s nachts mag vliegen met je drone (mits vliegen volgens de regels), moet je er ook op uitgerust zijn: zo is er hier dan een groen stroboscopisch licht verplicht, wat je, tegen alle intuïtie in, best bovenop je drone bevestigd. Zo kan ander luchtverkeer je drone herkennen. Daarom koos België ook voor een groen strobo voor drones: ander luchtverkeer vliegt immers met wit en hoge objecten (bijvoorbeeld windmolens) knipperen rood. Vele oplossingen zijn op de markt, maar de beste die we vonden is er eentje van LumeCube: lichtgewicht én écht van (heel) ver zichtbaar. Een goed alternatief is de budgetversie van Ulanzi, die weliswaar van (iets) minder ver te zien is, maar enorm compleet.

Prijs: ong. 20 à 60 EUR

Alles over strobe lights

 

3. Beter zichtbaar en fun: drone-skin

Je drone in de lucht beter zien, is altijd een goed idee. Spijtig genoeg zijn de meeste drones van DJI nogal triest grijs. Daar kan makkelijk verandering in gebracht worden: met een eenvoudig te plaatsen ‘skin’, een tweede huid van decals dus, maak je jouw drone meer zichtbaar én in een jouw passend thema.

De referentie in dit wereldje heet ‘Decalgirl‘. Een fel kleurtje, militaire kleuren, R2D2, Transformers of je eigen ontwerp? Het kan allemaal. Verder zou het laagje vinyl geen impact hebben op het bereik en terug -eens je wil wisselen- makkelijk verwijderbaar zijn.

Prijs: ong. 20 EUR naargelang ontwerp voor verschillende dronetypes

Site van DecalGirl >

 

Op zoek naar een meer via Europa? Dan heb je ook nog een stijlvolle chevron look voor de Mini 2 ter beschikking.

DJI Mini 2 decals >

 

4. Transport 101: de ideale compacte backpack

Heel het internet probeert je een speciale (dure) drone-rugzak aan te smeren met in foam uitgedrukte vakken erin voor je drone. Perfecte oplossing, maar voor minidrones zoals de DJI Tello, DJI Mavic Mini, DJI Mini 2 & DJI Mini 3 (Pro), behoud je best zolang mogelijk de originele verpakking of gebruik je de meegeleverde tas/box van de fly more combo. Neem dat als basis, en steek dat als geheel in een stevige (normale) rugzak.

Een rugzak is ook optimaler dan een draagtas om je drone in te vervoeren, want zo is je drone bij lopen of fietsen minder blootgesteld aan schokken.

Wat steekt in onze rugzak? drone & toebehoren, het hoger genoemde landingsplatform,  een dekentje als schokdemper of nuttig item op je vlieglocatie, zonnebril en een power bank voor je smartphone.

Onze keuze viel op een (eigenlijk) laptop-rugzak waarin al dat leuks past, met een handig TSA-slot & cijferslotmechanisme.

Prijs: ong. 40 EUR (als je goed zoekt bij de verschillende aanbieders), soms out of stock.

Rugzak (Amazon) >

 

Alternatief:

Rugzak alternatief (Amazon) >

 

5. Zalig nutteloos: LEGO-adapter

Dit leuke adaptertje bestaat voor de DJI Tello, maar ook voor de DJI Mavic Mini onder de vorm van DJI’s “Snap Adapter”: het bruggetje van via een klikmechanisme een overstap te maken naar LEGO-vastklikken.

Dit lijkt allemaal triviaal maar Lego is nu eenmaal een heel makkelijk iets om zelf prototypes te bouwen of om als sleutel-slot-mechanisme te dienen om zelf iets op je drone te plaatsen. Of dit ‘mag’ tijdens een anders normale vlucht, is nog wel de vraag. Toch, in je tuin: heerlijke fun. Vliegen is nu eenmaal leuker met een “Minifig” erop…

Prijs: 5 à 15 EUR

 

6. Extra: een hoodie vol rust…

Onze top 5 gaven we, maar we durvén ééntje extra meegeven.

Als je aan het dronen bent, wil je vaak niet alle nutteloze antwoorden moeten beantwoorden van voorbijgangers. In onze eigen FDR1-shop vind je er hét antwoord op: een handige hoodie die de meestgestelde vragen aan elke dronepiloot voor je beantwoordt.

Wie zegt dat een kledingstuk niet kan gedachten lezen? Je ontdekt onze ergernis-besparende hoodie in de FDR1-shop in verschillende kleuren en designs.

Prijs: 30 EUR  

Hoodies in de shop >

 

 

Tevreden met de info op deze site?

Fijn! Veel droneplezier! Wist je dat je gratis lid kan worden van FDR1 en zo toegang kan krijgen tot extra verborgen & handige informatie?

Kom bij de leukste drone-familie van België!

Meer weten over lid worden

Tags: ,