DJI Goggles 3 en 2: vlieg jouw bestaande drone met een FPV-bril: DJI ecosystemen

DJI maakt langzaam maar zeker ‘ecosystemen’: zo delen hun drones met een zelfde Ocusync versie, O3 of O4, meerdere handige truukjes, die ze daarom niet direct adverteren: zo ook het gebruik van FPV-brillen.

Je kent het wel: je kocht na lang sparen een mooie DJI cameradrone en je zoeft rustig door de lucht. Als dan een knappe drone zoals de DJI Avata 2 uitkomt waar de nadruk op FPV ligt, ben je toch wel een beetje jaloers. Want zo vliegen met een paar Goggles op je hoofd, en volledig opgaan in de omgeving waardoor je drone vliegt, dat moet toch màchtig zijn.

Geen nood. Het kan (nu): het hangt enkel af onder welk ecosysteem je drone valt: of je zit in het Ocusync O3-ecosysteem of in het Ocusync O4-ecosysteem. Laat ons dit even verduidelijken.

Voor wie Ocusync niet kent, dit is de dynamische ‘speciale’ WiFi-samenwerkingsstandaard van DJI zelf waarmee DJI een ideale connectie garandeert tussen de drone en de RC, zodat controle én beeld optimaal blijven.”

Waarschuwing: vlieg je met een FPV-bril op, moet je steeds een waarnemer je drone laten observeren om VLOS te garanderen.

 

Het Ocusync 04-systeem met DJI Goggles 3

Ideale FPV-bril van dienst: DJI Goggles 3

DJI Goggles 3 kopen >>

 

Drones van toepassing in dit systeem: (DJI Avata 2), DJI Air 3, DJI Mini 4 Pro.

Sinds de DJI Mini 4 Pro en de DJI Air 3 (2023) leeft DJI in een Ocusync O4-systeem.

Alles is anders sinds de DJI Goggles 3: met het O4-systeem, de verbeterde aansluiting op het gezicht met aanpasbare pasvorm dankzij een scharnier, aanpasbare dioptrieën zoals de DJI Goggles 2 introduceerde en handiger batterijlocatie met de aanpasbare riem zoals de DJI Goggles integra ons toonde.

DJI trok met een laatste firmware-update alles open voor 03-type drones: zo moet je niet die vreemde “Motion controller” gebruiken als je dit niet wilt, ook met niét-FPV-drones: je gebruikt gewoon je éigen controller, je éigen drone en de DJI Goggles 3 voor zalig first person vliegen. Hoe alles verbinden, blijft hetzelfde als we ooit uitlegden in les 60 (voor O3), maar alles is ‘makkelijker’.

Wat je moet weten: de knappe Goggles 3 opzetten, en vliegen maar!

 

Het Ocusync 03-systeem met DJI Goggles 2

Ideale FPV-bril van dienst: DJI Goggles 2 (of DJI Goggles Integra)

DJI Goggles 2 kopen >>

 

Drones van toepassing in dit systeem: (DJI Avata), DJI Mavic 3-serie, DJI Mavic 3 Classic, DJI Mini 3 Pro.

Vooraleer ooit Ocusync 4 verscheen, was er al een “loophole”.

Met de DJI Goggles 2 kon je al een select groepje O3-cameradrones verbinden, maar je moest nog altijd de irritante motion controller gebruiken (je weet wel, dat “stickje”). Daar vonden piloten een oplossing voor zoals we beschreven in Les 60: FPV vliegen met je DJI Mavic 3 Classic (of Mini 3 Pro)

De Goggles 2 hebben het voordeel -al naargelang je voorkeur- van een externe batterij te hebben die je dus, bij langere sessies makkelijk kan swappen. Ook beschikken ze over een mooie touch control op de zijkant. Voor wie echter geen fan van dit is, werkt de procedure evengoed met de DJI Goggles Integra, die dan de batterij mee in de headstrap draagt maar dynamische dioptrie-aanpassing mist maar gebruik maakt van meegeleverde lensjes. Het is een beetje kiezen of delen.

Ook hier is het dus, mits een kunstgreep wat héél snel je 2e natuur wordt, brilletje op en vliegen maar voor een onbeschrijflijke sensatie.

DJI Goggles 2 kopen >> DJI Goggles Integra kopen >>

 

Tevreden met de info op deze site?

Fijn! Veel droneplezier! Wist je dat je gratis lid kan worden van FDR1 en zo toegang kan krijgen tot extra verborgen & handige informatie?

Kom bij de leukste drone-familie van België!

Meer weten over lid worden