Les 55: echte FPV met de Mavic 3 of Mini 3 Pro en terechte haat voor de Motion 2 Controller?

Een laatste Firmware-update zorgde ervoor dat je met vele recente DJI-drones plots DJI’s FPV-brillen kan gebruiken.

Heb je een cameradrone? Dan ben je heimelijk wat jaloers op die FPV-piloten: met de (digitale DJI-) FPV-brillen op ervaar je plots het beeld vanuit de ‘cockpit van je drone’ en voel je je vrij als een vogel. (Met een spotter naast je natuurlijk voor de veiligheid)

DJI Smart Controller & DJI RC-N1 voor de DJI Mini 3 ProVrees niet: nu kan het ook voor jou: ben je in het bezit van een Mavic 3-serie drone (Mavic 3, Mavic 3 Cine, Mavic 3 Classic, …) dan kan je nu de DJI Goggles 2 of DJI Integra als FPV-bril gebruiken.

Toch is er -volgens het DJI-verhaal- een nadeeltje achter de horizon: je moet je gewone controller aan de kant leggen en verplicht vliegen met de Motion 2 controller, net zoals bij de DJI Avata gebruikelijk is.

De Motion 2 controller is een stick die je in je hand houdt, net als de stick van een F16-piloot waar de trigger de snelheid bepaalt en je handbeweging de richting. Heel intuïtief allemaal, maar toch verkies je mogelijk als dronepiloot de vertrouwde control sticks van je gekende RC.

Het materiaal

DJI Mavic 3 Classic (RC N1) kopen >>

 

DJI Goggles Integra kopen >> DJI Goggles 2 kopen >>

 

De oplossing

Geen nood, er is een oplossing. Wel natuurlijk opletten: het is een handigheidje, en mogelijk is je videoverbinding minder stabiel (die FPV-brillen eisen immers nog heel wat bandbreedte op). In essentie komt het neer in een foutje uitbuiten dat DJI (voorlopig) vergat: doe eerst de connecties met de bril, zet deze uit, stijg gewoon op met je drone & RC zoals altijd, laat deze even hoveren, activeer dàn pas de bril. Plots kan je heel dat Motion controller gedoe negeren.

Getest en goed bevonden door onze leden, wees wel voorzichtig. In het volgende filmpje wordt dit machtig goed beschreven hoé dit te doen.

Veel FPV-plezier!

© Alle rechten voorbehouden aan de YouTube-kanaaleigenaar van het getoonde filmpje

Ontdekte je ons FDR1-kanaal al op YouTube?

Op YouTube wemelt het van leuke dronefilmpjes. Een echte bron van inspiratie! Vergeet ook de video niet te liken van de fijne YouTube-creator van het filmpje hierboven. Hij of zij zal het zeker appreciëren!

Ontdek het FDR1.be-kanaal op YouTube