Filmen op budget? Het kan!

De DJI Mavic Mini is ongetwijfeld een knap instrument als je aan dronography wil gaan doen, maar kan onze budgetdrone Tello ook zijn mannetje staan? Uw bestuur deed de test.

Test-setup

Onze testsituatie was niet mis: met een vrij stevig windje van 20 km/u en af en toe een windstoot waren onze drones niet in optimale omstandigheden om mooie beeldjes te schieten.

De  DJI Mavic Mini had er weinig last van, buiten af en toe een beetje schuins hangen, maar voor alle zekerheid werd er in P-modus gevolgen in plaats van de cinematische C-modus. Toch kon hij rekenen op zijn ingebouwde gimbal en ingebouwde 2.7K-camera, die we in 1080p/60fps-modus plaatsten.  (totale kostprijs van deze setup: ong. 400 euro)

De DJI Ryze Tello moest in de snelle sportmodus geplaatst worden en kantelde dus bij elke beweging vervaarlijk door in plaats van de softe normale modus. De beelden van de Tello zijn dus minder optimaal dan ‘zou kunnen’ in windstille omstandigheden. Omdat hij “maar” over een 720p-camera beschikt (zonder gimbal), monteerden we de Firefly Q6 4K-camera in 1080p/60fps-modus erop met onze zelfgeknutselde Lego-houder & bijbehorende Lego-adapter. Het toestel vertoonde een lichte spin door combinatie wind en niet uitgebalanceerde camera, wat in andere testomstandigheden wel stabiel leek. De Firefly beschikt natuurlijk niét over een gimbal, maar doet softwarematig toch iets. (totale kostprijs van deze setup: ong. 165 euro)

De beelden

© FDR1.be

Volg ons kanaal op YouTube

Meer filmpjes direct in je favoriete YouTube-app? Het kan! Bekijk het even rustig & abonneren natuurlijk! šŸ™‚

Ontdek ons FDR1.be-YouTubekanaalConclusie?

Wie aan dronography wilt doen, kan inderdaad best de DJI Mavic Mini overwegen. Echter, om af en toe maar eens leuke beelden te schieten is de Tello-geknutselde setup, voor maar 1/3e van de prijs, ook wel leuk als je enkel in mooi weer buiten wil filmen. Stabiliseren kan je in post-productie eventueel (een beetje) in je favoriete bewerksoftware.

Wel ben je in beide gevallen aan het opnemen op een MicroSD-kaart, zodat je niét meer afhankelijk bent van een goed WiFi-signaal en/of de kwaliteit van je smartphone. Dat scheelt toch heel wat.

Tevreden met de info op deze site?

Fijn! Veel droneplezier! Wist je dat je gratis lid kan worden van FDR1 en zo toegang kan krijgen tot extra verborgen & handige informatie?

Kom bij de leukste drone-familie van België!

Meer weten over lid worden