Openzetten SDK voor Mini 3 door DJI bevestigd

(09/02/2023) DJI kwam (eindelijk) met de bevestiging: ook de SDK voor de DJI Mini 3 (Pro) zal worden opengezet voor ontwikkelaars. Maar wat betekent dat voor jou?

SDK: wadisda?

DJI Mini 3 Concept (FDR1)Voor wie niet vertrouwd is met een SDK: je kan het nalezen door te klikken/hoveren op/over het woord in deze tekst en zo te springen naar ons lexicon. In korte termen is het “een softwarebrugje waarmee ontwikkelaars van software niét van DJI je drone kunnen aansturen”.

Een mooi voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld Litchi of Maven als alternatieve stuur app in plaats van je vertrouwde DJI Fly. Vaak bieden deze derde partijen extra functionaliteiten aan die je drone standaard niet kan met DJI Fly. Een mooi voorbeeld hiervan is ‘meekijken op een extern scherm’, missies plannen, (echte) FPV-view met je mini-drone enz.

Kortom, de SDK zet de poort open voor deze ontwikkelaars om vlotjes aan de slag te gaan om hun eigen software aan te passen.

DJI Aankondiging

DJI heeft dus aangekondigd dat voor de DJI Mini 3 Pro en DJI Mini 3 de SDK in “early Q2 2023” zal worden beschikbaar gesteld. Lees ‘april’ dus. Dan kunnen ontwikkelaars aan de slag en vaak hebben we dan 2 à 3 maand later een stabiele nieuwe update van je favoriete alternatieve software. Leuk tegen de zomer dus!

DJI heeft ook héél duidelijk verklaard dat er (op dit moment) géén plannen zijn om de DJI Mavic 3, DJI Mavic 3 Cine en DJI Mavic 3 Classic te ondersteunen. Ook valt de DJI Avata eveneens uit de boot.

 

Tevreden met de info op deze site?

Fijn! Veel droneplezier! Wist je dat je gratis lid kan worden van FDR1 en zo toegang kan krijgen tot extra verborgen & handige informatie?

Kom bij de leukste drone-familie van België!

Meer weten over lid worden